Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Rygbedøvelse

Ved en rygbedøvelse sprøjter man lokalbedøvende medicin ind i den væske, der omgiver rygmarven. Man blokerer på den måde signaler fra nerverne, og den nederste del af kroppen bliver følelsesløs. Man taler om to former for rygbedøvelse: spinal- eller epidural-bedøvelse.

Medicinen gives gennem en tynd (1mm) plastikslange. Du ligger på siden med benene bøjet, mens anæstesilægen sprøjter medicinen ind. Først bliver din hud renset med sprit, og lægen lægger lidt lokalbedøvelse i huden. På den måde sikrer vi, at det ikke gør ondt, når selve rygbedøvelsen foretages.

Rygbedøvelsens begynder at virke efter 10-20 minutter. Du er vågen ved denne bedøvelsesform, men du kan få noget afslappende medicin og på en måde vælge at sove, hvis du ønsker det. Sammen med anæsilægen eller anstæsisygeplejersken finder I ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Efter operationen kan man behandle smerter med smertestillende medicin gennem et epiduralkateter. Kateteret lægges ind i ryggen i forbindelse med, at anæstesilægen lægger lokalbedøvelsen i ryggen. En pumpe giver løbende en fast mængde smertestillende medicin gennem katetret. Denne smertebehandling anvendes ved større operationer i de første dage efter operationen. Derved undgår man bivirkninger som kvalme og opkastning ved anvendelse af store mængder morfinlignende stoffer.

 

Du kan læse mere i vores patientvejledning.PDF

 

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor anæstesiologi på Gildhøj Privathospital:

Niels Anker Pedersen

Speciallæge i anæstesiologi

   

CV

Niels Kirkegaard

Speciallæge i anæstesiologi og intensiv terapi

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.