MR-artrografi

MR-artrografi

Formålet med en MR-scanning med artrografi er at afklare, om der findes en skade i knæ- skulder-, hofte- eller håndled. Det gøres ved, at der bliver lavet en scanning med kontrastvæske i det pågældende led. Kontrastvæsken sprøjtes ind i leddet inden scanningen, og fordeler sig i leddet, så den kan afsløre hvis der findes en eventuel skade.

Behandling

Undersøgelsen vil være todelt, og vil i alt tage ca. 1 time. Der bruges som regel ca. 20 minutter til indsprøjtning af lokal bedøvelse og kontrastvæske i leddet under vejledning af ultralydsscanning, og derefter ca. 40 minutter til selve MR-scanningen. Der vil blive taget mindst 100 billeder, som vores radiolog vil analysere og beskrie efterfølgende.

Du skal huske at oplyse lægen om eventuelle allergier.

Første del

Første del foregår i ultralydsrummet. Inden undersøgelsen påbegyndes, vil du blive spurgt om tidligere operationer, fremmedlegemer i kroppen, nyresygdom m.m. Mens du ligger (på siden eller ryggen) bliver lokal bedøvelse og kontrastvæske sprøjtet ind i leddet med en tynd nål, af radiologen. Radiologen kan hele tiden se hvor nålen er, således at proceduren foretages med sikkerhed og mindre ubehag.

Anden del

Anden del foregår i MR-scanningsrummet. Jernholdige metaller må ikke komme ind i MR-scannerrummet. Taske, mobiltelefon, pung, eventuelt høreapparat, tøj med lynlåse, trykknapper m.m. vil derfor ligge i aflåst rum under scanningen.

Undersøgelen foregår, mens du ligger på ryggen. Under scanningen vil der være personale uden for scannerrummet, som du altid kan komme i kontakt med. Du er velkommen til at medtage en ledsager i scannerrummet under selve scanningen.

Du vil høre nogle bankelyde under scanningen og vil derfor blive tilbudt ørepropper eller høreværn. Der vil også være mulighed for at lytte til musik under scanningen. Det er vigtigt, at du ligger helt stille under scanningen, da billederne ellers kan blive uskarpe.

Efter undersøgelsen

Efter undersøgelsen kan leddet være ømt i et par dage og man bør undgå overbelastning af leddet (fx sport) i et par dage. Man bør være opmærksom på eventuelle tegn på infektion - hvilket er yderst sjældent - og søge læge hvis der opstår vedvarende smerte, rødme eller feber.

 

Du kan læse patientvejledningen vedr. MR-artrografi her Pdf, 202.6 kB..

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor radiologi på Gildhøj Privathospital:

Lasse Kjær

Speciallæge i diagnostisk radiologi

   

CV

Maria Hasselqvist

Speciallæge i diagnostisk radiologi

   

CV

Michel Court-Payen

Speciallæge i radiologi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.