Tågænger

Barnet er tågænger, hvis det altid går på tæer og ikke kan stå på flad fod. Det er ofte muligt ved operation at forlænge akillessenen, således at normal gang opnås.

Årsag

Årsagen til, at nogle børn konsekvent går på tæer, er ikke kendt, men grunden til lidelsen skyldes, at akillessenen er for kort, og barnet derfor er nødt til at hæve foden fra gulvet for at kunne bevæge sig ordenligt.

Symptomer

Følgende symptomer er karakteristiske for tågænger:

  • Barnet går konsekvent på tæerne, men kan dog stå på flad fod, hvis han/hun bliver bedt om det.

Behandling

I mange tilfælde går lidelsen i sig selv, men hvis barnet stadig går på tæer i 3-års alderen, kan det være nødvendigt med behandling. I første omgang er det en god idé at forsøge med fysioterapi og foretage bestemte øvelser i hjemmet. Hvis dette ikke virker, så kan et operativt indgreb være næste skridt i behandlingen.

Operationen for tågang kan udføres enten nede på selve akillessenen eller bag på skinnebenet. Efterfølgende bliver der lagt en lang bandage, som går højt op på låret.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.