Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle operationspatienterne bedes testes før fremmøde. Vi anbefaler også fortsat testning af patienter til fysioterapien, MR-scanning og ultralyd, samt ambulante patienter.

Pårørende må gerne komme med ind til lægen, og det er ikke længere nødvendigt at bære mundbind i venteværelset (opdateret det 14. juni).


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen her Eksternt link., men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid her Eksternt link.


Akupunktur

Carsten Juhl er uddannet i traditionel kinesisk akupunktur og kan derfor tilbyde effektiv smertebehandling som et supplement til den øvrige behandling.

Hvordan foregår akupunkturbehandlingen?

Behandlingen foregår ved, at der stikkes tynde nåle ind i hud og muskler, som stimulerer nervesystemet. Denne stimulering medfører smertelindring, øget blødgennemstrømning og afspænding af musklerne. Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt, kan du eksempelvis mærke en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse, som stråler ud fra de steder, hvor nålene sidder.

Normalt indsættes 4-8 nåle i området relateret til symptomerne. Nålene sidder i op til ca. 20 minutter, og der kan behandles 1-2 gange om ugen. Efter ca. 3-5 behandlinger - eller efter ca. 3 uger vurderes det, om akupunkturen har haft effekt. Der vurderes i det enkelte tilfælde, hvordan der yderligere kan behandles for at opnå de bedste resultater.

Hvordan virker akupunktur?

En af de første reaktioner på en virksom behandling er ofte en bedre nattesøvn og herefter reduktion af smerter, og du kan sandsynligvis bedre udføre de aktiviteter, som du tidligere havde problemer med. Kort sagt så stimulerer nålene kroppens egne smertedæmpende og regenererende processer. Flere studier om kroniske smertetilstande viser, at 5 til 10 akupunkturbehandlinger kan medføre positive effekter i op til 6 måneder.

Er der bivirkninger?

Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur, og halvdelen af alle patienter vil føle træthed umiddelbart efter behandlingen. Symptomer eller smerter kan kortvarigt forstærkes, men disse er forbigående og forsvinder sædvanligvis inden for det første døgn. Herudover kan der opstå mindre blødninger og hævelser, hvor nålen har siddet. Ved inkompetent anvendelse af akupunktur kan der i sjældne tilfælde ske uheld med perforering af de indre organer.

Særlige forholdsregler?

Din fysioterapeut vil spørge om relevante informationer, inden behandlingen startes. Fysioterapeuten vil eksempelvis gerne vide, om du er gravid, får blodfortyndende medicin, eller om du har en kronisk medicinsk sygdom, som du får medicin for. Din fysioterapeut følger sundhedsstyrelsens hygiejneregler og anvender kun sterile engangsnåle.

Hvorfor vælge en fysioterapeut, når du skal have akupunktur?

For at opnå det bedste resultat med akupunktur er det vigtigt, at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande. Fysioterapeuter er autoriserede behandlere med en uddannelse på 3½ år, som ligger forud for deres akupunkturuddannelse. Fysioterapeuten kan derfor vurdere, om akupunktur er en relevant behandling for dig. Fysioterapeuten kan samtidig hjælpe dig med vejledning og den bedste kombination af behandling og træning.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.