Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID-19 indenfor de sidste 6 måneder. Alle patienter skal medbringe et gyldigt Corona-pas.


Hvis du skal opereres, skal du endvidere medbringe en negativ PCR test, der er max. 72 timer gammel.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient (opdateret den 10. november, 2021).Bugvægsbrok

Bugvægsbrok

Bugvægsbrok opstår når bughinden og en del af tarmen kommer ud igennem bugvæggen. I de fleste tilfælde vil et lille brok ikke medføre gener, imens et større brok kan resultere i smerter og ubehag. Når en patient får bugvægsbrok kan det bl.a. skyldes en tidligere operation eller en svagelig muskulatur.


Kikkertkirurgisk operation og Åben operation

På Gildhøj udfører vi både Åben operation og kikkertkirurgisk operation i forbindelse med bugvægsbrok.

En kikkertkirurgisk operation foregår i fuld bedøvelse.

Ved en kikkertkirurgisk operation vil lægen anlægge tre små snit i bugvæggen, og herefter føre kikkerten ind i det største hul, og instrumenterne via de små huler.

Brokken fritlægges, og trækkes ind i bughulen, som dækkes med et kunststofnet, som fastgøres med to rækker titaniumspiraler.

Slutteligt, lukkes de små sår med metalchips. Patienten skal 10-14 dage efter operationen have fjernet metalchipsene.

Den Åbne operation foregår i fuld bedøvelse, og indgrebet sker via et snit over brokket. Selve brokken fritlægges, og føres ind i bughulen, og et kunststofnet indsættes. Såret lukkes med metalclips, som skal fjernes 10-14 dage efter operationen.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.