Lyskebrok

Lyskebrok

Et lyskebrok er den mest almindelige type brok, og viser sig som en udposning i bughinden. Udposningen kan indeholde fedtholdigt væv, væske og/eller tarm.


Symptomer

I tilfælde af lyskebrok vil patienten opleve smerter og tyngdefornemmelse i lysken. Brokken kan ses, hvis patienten anstrenger sig eller hoster.

Årsag til lyskebrok

Der findes flere forklaringer på lyskebrokkens opståen, og det kan både være medfødt eller opstå senere i livet. Hvis lyskebrok er medført sker det ikke nødvendigvis fra fødslen, men dannes på et tidligt tidspunkt i livet. Hvis patienten derimod danner brok senere i livet, skyldes det et øget tryk i bughulen, f.eks. tungt løftearbejde eller kronisk bronkitis.

Kikkertkirurgisk operation og Åben operation

På Gildhøj udfører vi både Åben operation og kikkertkirurgisk operation. En kikkertkirurgisk operation foregår i fuld bedøvelse, og med et snit i navle, samt et i højre og venstre side af bugvæggen. Herefter føres kikkerten ind i navlen, alt imens instrumenterne føres ind i de to små huller. Brokken trækkes ind i bughulen, som dækkes med et kunststofnet, der føres bag bughinden. Kunststofnettet styrker bugvæggen, hvilket betyder at der senere dannes en solid senehinde. Slutteligt lukkes de små sår med metalchips, som skal fjernes 10-14 dage efter operationen.

Ved Åben operation laves et snit på 7-10 i enten fuld bedøvelse eller lokalbedøvelse. Herefter fjernes brokken, og føres ud gennem bughulen, og et kunststofnet indsættes. Såret lukkes med metalclips, som skal fjernes 10-14 dage efter operationen.


Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.