Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Gastroskopi

Kikkertundersøgelse af spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen

Gastroskopi er en kikkertundersøgelse af spiserør, tolvfingertarm og mavesæk. Undersøgelsen bliver foretaget i tilfælde af mistanke om sygdom i tarmen.


Undersøgelsen

En gastroskopi foregår ved hjælp af et gastroskop, som er en tynd og bøjelig slange med en kikkert for enden. Selve gastroskopet er koblet til en fjernsynsskærm, som filmer mavesæk, spiserør og tolvfingertarm. Derudover sidder en lille tang på gastroskopet, som tager vævsprøver fra slimhinden.

En gastroskopisk undersøgelse er ikke smertelig, men patienten vil kunne føle ubehag, idet gastroskopet føres gennem svælget. Derfor vil patienten ofte blive lokalbedøvet i hals eller næse.

Hvornår foretages en gastroskopi?

En gastroskopi bruges til patienter, som oplever problemer med halsbrand, mavesmerter, sure opstød, opkastninger, kvalme og øvre mavesmerter. En gastroskopi kan finde årsager til følgende problemer:

  • Polypper
  • Kræft i mavesæk eller spiserør
  • Refluks
  • Mavesår
  • Spiserørsbetændelse eller -forsnævring
  • Mavekatar

.

Du kan læse patientvejledningen herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.