Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Gastroskopi

Kikkertundersøgelse af spiserøret, mavesækken og tolvfingertarmen

Gastroskopi er en kikkertundersøgelse af spiserør, tolvfingertarm og mavesæk. Undersøgelsen bliver foretaget i tilfælde af mistanke om sygdom i tarmen.


Undersøgelsen

En gastroskopi foregår ved hjælp af et gastroskop, som er en tynd og bøjelig slange med en kikkert for enden. Selve gastroskopet er koblet til en fjernsynsskærm, som filmer mavesæk, spiserør og tolvfingertarm. Derudover sidder en lille tang på gastroskopet, som tager vævsprøver fra slimhinden.

En gastroskopisk undersøgelse er ikke smertelig, men patienten vil kunne føle ubehag, idet gastroskopet føres gennem svælget. Derfor vil patienten ofte blive lokalbedøvet i hals eller næse.

Hvornår foretages en gastroskopi?

En gastroskopi bruges til patienter, som oplever problemer med halsbrand, mavesmerter, sure opstød, opkastninger, kvalme og øvre mavesmerter. En gastroskopi kan finde årsager til følgende problemer:

  • Polypper
  • Kræft i mavesæk eller spiserør
  • Refluks
  • Mavesår
  • Spiserørsbetændelse eller -forsnævring
  • Mavekatar

.

Du kan læse patientvejledningen her Pdf, 137.5 kB..

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.