Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Koloskopi

Kikkertundersøgelse af hele tyktarmen

Koloskopi er en kikkertundersøgelse af tyktarmen. Undersøgelsen bruges til at påvise sygdomsforandringer i tarmen eller tage prøver fra tarmen. En koloskopi bliver udført med et koloskop, som er en bøjelig slange, som føres ind gennem endetarmen. Patienten kan med en koloskopi få undersøgt tarmens inderside, og lægen kan herunder finde årsager til sygelige tilstande i slimhinden, f.eks. betændelsestilstande samt godartede eller ondartede svulster.


Undersøgelsen

Forinden undersøgelsen får patienten et afslappende middel, hvorefter koloskopet bliver ført ind via endetarmen og op i tyktarmen. For at kunne udvide tarmen og forbedre oversigten, blæses luft ind i tarmen gennem koloskopet. Patienten vil opleve ubehag, samt luft- og knibesmerter.

Hele undersøgelsen varer ca. ½-1 time inkl. prøvetagning.


Hvornår anvendes en koloskopi?

En koloskopi tages i brug, hvis en patient oplever følgende problemstillinger:

  • Mavesymptomer
  • Mikroskopisk blod i afføringen
  • Mistanke om polypper i tyktarmen efter røntgenundersøgelse
  • Blødning fra tarmen
  • Ændret afføring i mere end en måned
  • Problemer efter fjernet polypper i tarmen
  • Haft kræft i tyktarm eller endetarm
  • Blevet påvist en øget risiko for udvikling af tarmkræft


Du kan læse patientvejledningen her.PDF

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.