Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Koloskopi

Kikkertundersøgelse af hele tyktarmen

Koloskopi er en kikkertundersøgelse af tyktarmen. Undersøgelsen bruges til at påvise sygdomsforandringer i tarmen eller tage prøver fra tarmen. En koloskopi bliver udført med et koloskop, som er en bøjelig slange, som føres ind gennem endetarmen. Patienten kan med en koloskopi få undersøgt tarmens inderside, og lægen kan herunder finde årsager til sygelige tilstande i slimhinden, f.eks. betændelsestilstande samt godartede eller ondartede svulster.


Undersøgelsen

Forinden undersøgelsen får patienten et afslappende middel, hvorefter koloskopet bliver ført ind via endetarmen og op i tyktarmen. For at kunne udvide tarmen og forbedre oversigten, blæses luft ind i tarmen gennem koloskopet. Patienten vil opleve ubehag, samt luft- og knibesmerter.

Hele undersøgelsen varer ca. ½-1 time inkl. prøvetagning.


Hvornår anvendes en koloskopi?

En koloskopi tages i brug, hvis en patient oplever følgende problemstillinger:

  • Mavesymptomer
  • Mikroskopisk blod i afføringen
  • Mistanke om polypper i tyktarmen efter røntgenundersøgelse
  • Blødning fra tarmen
  • Ændret afføring i mere end en måned
  • Problemer efter fjernet polypper i tarmen
  • Haft kræft i tyktarm eller endetarm
  • Blevet påvist en øget risiko for udvikling af tarmkræft


Du kan læse patientvejledningen her. Pdf, 125.8 kB.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.