Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Demens – Alzheimer

Har du symptomer på demens er det vigtigt at få foretaget en udredning hurtigst muligt, så du kan modtage den rette behandling og støtte hos en neurolog.

På Gildhøj kan vores neurologer tage de indledende skridt, og herefter sende dig til den rette behandling.

Hvad er demens?

Demens er en gradvis svækkelse af hjernens funktion, og viser sig ved en forringelse af de kognitive funktioner. Demens rammer oftest personer over 65 år, men sygdommen kan også indtræffe i yngre aldersgrupper.

Der findes ca. 200 forskellige demenssygdomme, og der er derfor forskel på Alzheimers og demens.

Hvorfor opstår sygdommen?

Demens eller kognitive forstyrrelser kan skyldes op imod 200 forskellige sygdomme. Herunder er Alzheimers sygdom den hyppigste demenssygdom, og omfatter i alt 50.000 danskere.

Hvad er de første tegn på demens?

Hvis man oplever at mentale funktioner som hukommelse, rumopfattelse, koncentration eller sprogfærdighed begynder at svigte, er det væsentligt at opsøge hjælp. Det er herunder dog vigtigt at differentiere mellem normal aldring og sygdom.

Tegn på demens

Alle mennesker oplever fra tid til anden, at hukommelsen svigter, eller at de ikke kan overskue en situation. Men problemerne skal påvirke evnen til at klare sig i hverdagen, før der er grund til at mistænke demens.

De fleste personer med demens får hukommelsesbesvær, men også andre mentale færdigheder rammes. Det kan være:

  • Initiativ og handlekraft
  • Evnen til at finde ord og benævne ting
  • Evnen til at finde vej (stedsans)
  • Regnefærdighed
  • Overblik og problemløsning
  • Evnen til at huske personnavne
  • De sociale kompetencer og følelseslivet kan ændre sig, og personligheden kan blive påvirket. Det betyder, at personer med demens kan få sværere ved at overskue samspillet med andre, og de kan miste evnen til at leve sig ind i andres tanker. Ofte forringes situationsfornemmelsen også.

Du kan læse mere om demens og Alzheimers på:

www.alzheimer.dk Eksternt link, åbner i nyt vindue.

www.videnscenterfordemens.dk Eksternt link, åbner i nyt vindue.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.