demensudredning

På Gildhøj kan vi undersøge for demens og Alzheimers, og sørge for den rette behandling.


Hvordan foregår en demenstest?

En af vores neurologer spørger først til tidligere og eksisterende sygdomme samt andre livsforhold. Hvis muligt må patienten medbringe en pårørende, som kan understøtte og supplere.

Herefter udføres en indledende hukommelsestest (MMSE og ACE), som kan be- eller afkræfte en eventuel mistanke om demens.

Der vil som regel blive suppleret med en MR-scanning af hjernen samt en blodprøvepakke.

Hvis mistanken opretholdes, vælger neurologen enten henvisning til uddybende hukommelsestest hos en neuropsykolog eller hukommelsesklinik i hospitalsregi.

Hvornår kan patienten forvente svar på prøverne?

Resultatet af den indledende hukommelsestest, MR-scanning og blodprøvepakke kan forventes at foreligge indenfor 14 dage.

Hvordan behandles demens?

Flere demenslignende tilstande kan behandles og helbredes (f.eks. hvis tilstanden er tegn på et lavt stofskifte eller B-vitamin mangel).

Sygdomme, der skyldes forstyrrelser i kredsløbet (f.eks. blodpropper i hjernen) og Alzheimers demens kan ikke helbredes, men det er muligt at bremse sygdommens udvikling for en periode, hvis diagnosen stilles tidligt i forløbet. I dag findes to lægemidler på marked, som kan forsinke tempoet i demensudviklingen eller mildne symptomerne hos patienter med Alzheimers demens. Denne behandling varetages af hospitalernes hukommelsesklinikker.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.