Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID19 indenfor de sidste 12 måneder.

Pårørende må gerne komme med ind til lægen, og det er ikke længere nødvendigt at bære mundbind i venteværelset (opdateret det 6. juli).


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen her Eksternt link., men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid her Eksternt link.


Forskel på Demens & Alzheimer

Vi modtager mange spørgsmål om forskellen mellem demens og Alzheimers. Og forvirringen er helt forståelig, for begreberne bruges i flere forskellige sammenhænge.

Demens betyder ”ude af sindet”, og er fællesbetegnelsen for en række sygdomstilstande, som er karakteriseret ved vedvarende svækkelse af mentale funktioner.

Demens kan betragtes som en slags paraply, der dækker over en lang række sygdomstilstande, der alle har det til fælles, at de leder til en vedvarende svækkelse af hjernens funktioner. Den største og mest kendte underkategori er Alzheimers.

200 forskellige demenssygdomme

I dag findes ca. 200 sygdomme, som kan ledsages af demens eller kognitive forstyrrelser i hjernen. Den hyppigste er Alzheimers, og ca. 62 % får konstateret denne demenssygdom.

Men der findes også andre sygdomme, der kan være årsag til demens, som f.eks. Vaskulær (17 %), Lewy body (4 %) eller Parkinsom med demens (2 %).

 

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.