Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link

 

For at mindske COVID19-smitten skal du medbringe mundbind og benytte det ved konsultationen. Vi skal endvidere opfordre til, at du IKKE medbringer pårørende medmindre det er absolut nødvendigt.


Indeklemt nerve i albue

Fra albueleddet løber mange centrale nerver ud til hænderne, og hvis der opstår irritation, hævelse eller arvævsdannelse, kan en eller flere nerver blive klemt.

Årsag

Årsagen til en indeklemt nerve sker sandsynligvis som følge af hævelse eller arvævsdannelse omkring nerven på indersiden af albuen. Arvæv eller hævelse kan ske som konsekvens af et vrid, brud, slidgigt eller en overbelastning i albuen. I nogle tilfælde er der dog ikke en entydig årsag.

Symptomer

Hvis man har en indeklemt nerve i albuen, vil man som regel opleve følgende symptomer:

  • Langvarige smerter eller snurrende fornemmelse i albue og/eller hånd og fingre
  • Der kan være nedsat følesans i lillefingeren og noget af ringfingeren
  • Nogle får symptomerne, når albuen bøjes helt sammen i noget tid, eller hvis man ligger på armen

Hvis der er symptomer fra nogle af de andre fingre, kan der være afklemning af andre nerver i arm eller håndled.

Der findes mange andre forskellige smertetilstande i albuen. At stille diagnoser i albuen kan således være meget enkelt, men også mere kompliceret. Nogle gange kan det være en hjælp at foretage røntgen, ultralydskanning eller magnetskanning, men ikke alle albuelidelser kan ses ved disse undersøgelser.

Behandling

Ved mistanke om at der er nerve i klemme, kan en nerveledningsundersøgelse (måling af nervens evne til at lede strøm) hjælpe til diagnosen.

Hvis tilstanden er langvarig (mere end tre til seks måneder), kan man frilægge nerven kirurgisk, så den ikke længere er i klemme. Denne operation er oftest meget effektiv.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.