Tennisalbue

En tennisalbue giver smerter i området omkring albuens yderside. Tilstanden går som oftest over af sig selv uden behandling, men hvis der er gået mere end tre måneder, kan du have gavn af yderligere behandling.

Årsag

Årsagen til lidelsen er ofte gentagne og statiske bevægelser med armen. For eksempel er kontoransatte i høj risiko, fordi de dagligt sidder ved computeren og udfører ensidige bevægelser med musen og tastaturet. Håndværkere er også i risikogruppen, da de også udfører en del statiske og akavede bevægelser. Hos sportsudøvere i tennisverdenen ser man også eksempler på tennisalbue. Her opstår lidelsen på grund af de mange baghåndsslag med ketcheren. Smerterne skyldes sandsynligvis små bristninger i det bindevæv, der holder musklerne i albuen ned til knoglen. Det omkringliggende væv bliver irriteret, og en betændelsestilstand uden bakterier opstår. I de fleste tilfælde opstår betændelsen som følgevirkning af en overbelastning af vævet omkring albuen.

Lidelsen rammer hyppigst personer i 40-års alderen og derover. Flere kvinder end mænd rammes af tennisalbue.

Symptomer

Personer med lidelsen oplever som regel følgende symptomer:

  • Smerter omkring knoglefremspringet på albuens yderside.
  • Smerter i knoglefremspringet, hvis man bøjer håndledet opad mod modstand. Hvis smerterne tager til, føles det, som om de stråler op i overarmen og ned langs underarmens yderside.
  • Samtidig får man ofte en fornemmelse af svaghed i håndleddet. Det vil derfor være svært at bruge hånden til opgaver, der kræver noget fysisk.
  • Fornemmelse af stivhed i albuen

Behandling

Tennisalbue går som nævnt tit over af sig selv – behandling er derfor ikke altid en nødvendighed. I de tilfælde, hvor symptomerne varer i mere end 3 måneder, er det som regel et tegn på, at man behøver behandling. Inden en operation kommer på tale, bør man have forsøgt en række behandlinger, som i mange tilfælde har en gavnlig effekt.

Under vejledning af en fysioterapeut er den første behandlingsmulighed excentrisk træning. Excentrisk træning er en form for træning med tunge vægte. Andre træningsformer, der kan have god virkning, er akupunktur, shockwave-terapi med mere. Golfalbue behandles på samme måde.

Hos Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er et af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for operationer i forbindelse med tennisalbue.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.