Ankel

Ondt i anklen

Har du ondt i anklen, er det vigtigt at få det undersøgt, således at den rette diagnose kan stilles. På Gildhøj Privathospital kan vores specialister finde årsagen til skaden ved hjælp af MR-scanning, ultralyd eller en kikkertundersøgelse i anklen.

Årsag

Ankelsmerter er hyppige og skyldes ofte overbelastning. Når der er tale om overbelastning, er det ofte sportsudøvere, der pådrager sig skader, fordi anklen i højere grad er udsat. Ankelleddets skader og sygdomme kan i høj grad sammenlignes med de skader, der findes i andre store vægtbelastede led, specielt hvad angår brusk- og ledbåndsskader eller slidgigt.

En anden årsag til ankelsmerter er, hvis man har fejlstillinger i området. Det gælder for eksempel platfod, hulfod og skævhed i anklen. Smerterne kan også skyldes gigtsygdomme som slid- eller leddegigt.

Du kan også have ondt i anklen, fordi nogle sener i anklen er irriteret. I andre tilfælde er der tale om akillesseneskader, som du kan læse mere om, hvis du klikker på linket i venstre side.

Opsummerende kan ankelsmerter skyldes:

  • Overbelastningsskader
  • Fejlstilling som for eksempel plat- eller hulfod
  • Tidligere forstuvning af anklen
  • Slidgigt eller leddegigt
  • Irriterede sener
  • Skader i akillessenerne

Behandling

Hvis du har ondt i anklen på grund af irriterede sener, er det vigtigt at skride hurtigt ind over for disse for at undgå varige men og invaliditet. Ofte kan smerterne udbedres ved at indsætte et indlæg i skoen.

Nogle skader i ankelleddet kan ikke udbedres ved hjælp af konservativ behandling som for eksempel indlæg i skoen. I disse tilfælde er det nødvendigt at behandle skaden via kikkertoperation. Nogle operationer som fx ledbåndsrekonstruktion kræver dog åben kirurgi. Det er muligt at rekonstruere ledbåndet omkring anklen på samme måde som knæets ledbånd.

Noget nyt inden for behandling af ankelskader er bruskkirurgi. Hvis brusken i ankelleddet er ødelagt, kan vores specialister foretage en operation, som stabiliserer anklen. Læs mere om ankelstabiliserende operation her.

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor ortopædkirurgi på GHP Gildhøj Privathospital:

Claus Hovgaard

CEO

   

CV

Marianne Backer

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

MICAEL HAUGEGAARD

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.