Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Slidgigt i ankel

Ved slidgigt i anklen er brusken i leddet slidt bort i større eller mindre områder. Slid forekommer hyppigst i de store vægtbelastede led, dog oftest i knæ og hofter. Bevægeligheden i ankelleddet foregår primært som en ren strække- og bøjebevægelse, hvorfor leddet ikke slides i samme grad som for eksempel knæene.


Årsag

Slidgigt i ankler forekommer sjældent som en primær lidelse. Det opstår næsten altid sekundært til en anden lidelse, der påvirker bevægeligheden eller aksen i ankelleddet. For eksempel brud i skinneben, hælben eller rulleben. Tidligere skade i selv ankelleddet kan også være en betydende faktor.

Symptomer

Patienter, som lider af slidgigt i anklen, vil ofte opleve en klassisk smertetriade: Igangsætningssmerter, let mindskning af smerterne under aktivitet og forværring ved fortsat belastning.

En person med slidgigt i anklen kan derudover opleve følgende symptomer:

  • Natlige smerter
  • Nedsat bevægelighed
  • Hævelse og rødme
  • Igangsætningssmerter og belastningsrelaterede smerter

Diagnosen stilles ved en røntgenundersøgelse.

Behandling

Hvis belastningen på anklen kan ændres, er dette ofte den bedste behandling. Det kunne for eksempel være ved brug af MBT sko (specielle sko som er særligt aflastende for anklen) eller et vægttab. Medicinsk vil smerterne kunne afhjælpes med Panodil eller gigtmedicin.

Kirurgisk kan en kikkertoperation komme på tale til fjernelse af løs brusk eller mus.

Som sidste mulighed kan der isættes en kunstig ankel, eller anklen kan stivgøres.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.