Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Godartet nerveknude

Mortons neurom er en godartet nerveknude, hvor området omkring nerven i forfoden er overfølsomt og hævet. Nerveknuder opstår hyppigst mellem tredje og fjerde mellemfodsknogle. Behandling af knuderne kræver ofte operation, men det er normalt at starte ud med et indlæg i skoen, og hvis det ikke har tilstrækkelig effekt, vil en blokadebehandling (indsprøjtninger med binyrebarkhormon) være næste skridt.

Årsag

Nerveknuderne opstår som regel på grund af irritation, skade eller stort tryk på forfoden. Knuderne ses også i nogle tilfælde som konsekvens af platfodethed eller hos kvinder, der går meget i højhælede eller for smalle sko. Regelmæssigt pres på nerven i forfoden vil resultere i irritation, så den hæver. Når nerven er hævet, klemmes den yderligere mellem de omkringliggende strukturer, når man bevæger sig. Dette kan med tiden resultere i, at der bliver dannet fortykket bindevæv i og omkring nerven, hvilket medfører yderligere tryk og dårlig funktion af nerven.

Symptomer

Hvis du lider af Mortons Neurom, vil det føles som om, at du har en kugle under forfoden. Det er almindeligt at have smerter i fodballen (området på foden lige før tæerne) – både ved gang eller i afslappet tilstand. Dog vil smerterne normalt aftage, når der ikke lægges vægt på foden.

  • Smerterne opleves ofte som stikkende, snurrende og brændende
  • Tiltagende smerter, når foden belastes
  • Smerte kan også optræde, når foden er i hvile
  • Følelsesløshed i tæerne

Behandling

Vores erfarne kirurger fjerner knuden ved en operation. Nerven på foden fritlægges, og nerveknuden fjernes. Hos langt de fleste patienter opnås hel eller delvis smertelindring, men operationen medfører en varig følelsesløshed i et mindre område mellem tæerne.

Patientvejledning

Du kan finde vores patientvejledning til godartet nerveknude herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.