Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Hælsmerter

Hælsmerter, eller ondt i hælen, dækker over en lang række symptomer, der stammer fra den bageste del af foden.

Smerter i hælen er altså en ikke en diagnose, men et symptom hvor behandlingen mere skal rette sig mod årsagen til symptomerne end symptomerne selv. Der er som regel tale om overbelastning eller fejlbelastning med meget forskellig årsag hos voksne og børn.

Årsag

Den hyppigste årsag til ondt i hælen er smerter udgået fra akillessenen eller fra hulfodssenen - se hælsporer, men også andre sener omkring ankelleddet kan give anledning til hælsmerter. Hælpuden er en anden hyppig årsag til hælsmerter. Hos børn er der ofte tale om et træk på vækstskiverne, der giver anledning til smerter. Fælles for alle symptomerne er, at de opstår som følge af belastning, der er større, end vævet kan tåle. Det kan være enten på grund af fejlstilling i foden, overvægt eller bare overdreven aktivitet.

Diagnoser, der kan give smerter i hælen:

 • Sygdomme i fedtpuden under hælen
 • Akillessenesygdomme
 • Haglunds sygdom
 • Sygdomme i vækstskiven (Morbus Sever)
 • Hælsporer
 • Sene- eller senehindeirritation
 • Brud i hæl- eller rulleben
 • Brud i lægsenens hæfte på lilletåen (Jones fraktur)

Symptomer

Symptomerne er klassisk belastningsrelaterede smerter, altså jo større belastning eller aktivitet, jo værre bliver smerterne. Der er sjældent tale om rødme eller hævelse. Smerterne har ofte en snigende debut, men kan blive så voldsomme, at hvert skridt gør ondt. Smerterne er diffust lokaliseret rundt om hælbenet.

Diagnosen stilles ved ultralydscanning eller MR-scanning.

Behandling

Den akutte skade behandles først efter RICE-princippet, mens den endelige diagnose sikres hos en ortopædkirurg. RICE-princippet består af:

 • Ro og hvile til benet
 • Omgående nedkøling af muskelområdet
 • Kompression med støttebind
 • Elevation, hvor benet holdes hævet

Behandlingen retter sig mod den tilgrundliggende diagnose. Ved inflammatoriske sygdomme kan gigtmedicin eller binyrebarkhormon-blokade komme på tale. Et aflastende indlæg, enten midlertidig eller permanent, er ofte nødvendigt.

Kontaktpersoner

Lars Konradsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Marianne Backer

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Micael Haugegaard

Lægefaglig ansvarlig overlæge

   

CV

Michael Soelberg

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Per Nyvold

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Peter Albrecht-Olsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.