Hammertå

Hammertå eller krumme tæer skyldes en fejlstilling i en eller flere tæer. Tæerne består af tre led: grundleddet, midterleddet og yderleddet. Ved hammertå er midterleddet bøjet nedover, mens grundleddet og yderleddet er strakt. Tåen fastlåses efterhånden i en bøjning, der minder om en hammer – deraf lidelsens navn.

Årsag

En af årsagerne til hammertå er, at man gennem mange år har gået med for småt fodtøj. Lidelsen ses typisk hos ældre mennesker, som også har nedsunken forfod. Undersøgelser viser, at der er fire til fem gange så mange kvinder end mænd, der får hammertå. Lidelsen er også konstateret hos mennesker med sukkersyge, leddegigt og ved nerve-muskelsygdommene hulfod og Charcot-Marie-Tooth (sygdom der giver nedsat muskelkraft i fødder, underben og senere i arme og hænder).

Symptomer

Ved hammertå oplever man typiske symptomer som:

  • Tryk på oversiden af de krumme tæer
  • Smerter fra spidsen af tæerne
  • Hvis tæerne støder sammen og giver trykmærker

Tåen ved siden af storetåen er hyppigst ramt. Tilstanden forekommer normalt på begge fødder.

Behandling

Hvis hammertåen stadig er fleksibel, vil patienten ofte opleve bedring ved at lave specielle øvelser samt anvende fodtøj med god plads til tæerne. Hvis tåen derimod er hård, stiv og meget smertefuld, er et kirurgisk indgreb nødvendig. Ved operationen fjerner vi noget af knoglen i tåen omkring det pågældende led, og vi indsætter en metaltråd til fastholdelse af leddet. Tåen vil blive en smule kortere af operationen, og leddet vil være stift.

På Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er et af landets største hospitaler indenfor ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for operation af hammertå.

Patientvejledning

Du kan finde vores patientvejledning til hammertå her Pdf, 133.4 kB..


Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.