Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Knyster

Knyster på for eksempel storetåen skyldes, at der er sket et skred i grundleddet. Skredet gør, at storetåen vil pege hen mod de andre tæer. Knysten resulterer i et tryk mellem knogle og fodtøj, hvilket som regel giver smerter.

Årsag

Lidelsen kan være arveligt betinget, men skyldes normalt forkert fodtøj. Det er især velkendt at sko, der strammer for meget eller simpelthen er for små, kan give knyster på tæerne. Sko med for eksempel spidse snuder vil presse storetåen ind mod de andre tæer. På den måde bliver der lagt yderligere tryk på leddet i storetåen, og dette vil resultere i, at det bliver skubbet ud i en unaturlig position. Problemet forværres af høje hæle, idet foden herved presses yderligere frem i den smalle skosnude.

I nogle tilfælde kan knysterne også skyldes leddegigt.

Symptomer

Det er langt fra knyster, der giver gener eller særlige symptomer. I de tilfælde, hvor knysterne er til gene, kommer det oftest til udtryk gennem nedenstående symptomer:

  • En fremstående bule på ydersiden af tåen
  • Smerter fra knysten – milde til alvorlige
  • Hævelse, rødmen og/eller ømhed omkring knysten
  • Stivhed eller begrænset bevægelighed i tåen
  • Problemer med at bære almindeligt fodtøj
  • Gangbesvær på grund af knysten
  • Fortykkelse af huden på den tå, hvor knysten sidder

Knyster findes hyppigst ved storetåens grundled, ved lilletåens grundled og på oversiden af foden.

Behandling

I de fleste tilfælde kan knyster behandles, uden at det kræver en operation. Men ved vedvarende smerter og gangbesvær kan en operation være det nødvendige skridt at tage. Ved en operation fjernes den overskydende del af knoglen. Hvis leddet under knysten har slidgigt, vil det ofte være nødvendigt at stivgøre leddet. Hvis leddet skal stivgøres, fikseres det med en metaltråd, som fjernes efter 6 uger.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.