Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID19 indenfor de sidste 12 måneder.

Pårørende må gerne komme med ind til lægen, og det er ikke længere nødvendigt at bære mundbind i venteværelset (opdateret det 6. juli).


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen her Eksternt link., men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid her Eksternt link.


Stiv storetå

Stiv storetå (Hallux rigidus) er en betegnelse for to tilstande. Ved den ene tilstand har patienten slidgigt i storetåens grundled. Ved den anden lidelse er bøjesenen til storetåen for kort, således at tåen ikke kan bøjes bagover.

Årsag

Årsagen til slidgigt i storetåen er ikke kendt, men undersøgelser peger på, at tidligere brud eller andre skader i leddet kan forøge risikoen for at få slidgigt.

Symptomer

Hvis den stive storetå skyldes slidgigt, vil man som regel kunne nikke genkendende til følgende symptomer:

  • Smerte i storetåen
  • Nedsat bevægelighed – især når tåen bøjes opad

Øvrige symptomer kan også vise sig ved stiv storetå:

  • Storetåen bliver skæv
  • Smerter ved ydre del af foden, fordi man begynder at gå på ydersiden af foden
  • Tiltagende stivhed i leddet, således at tåen ikke kan bøjes mere end 15 grader bagover

Behandling

Stiv storetå kan i nogle tilfælde behandles med specielle sko – det skal være nogle, hvor sålen ikke er til at bøje – for eksempel træsko. Dog skal man kun gøre dette for en periode. Hvis man har kroniske smerter, kan man forsøge at binde foden ind for at undgå, at leddet bøjer for meget opad. Hvis det ikke virker, og man har ondt i tåen, selv når den er i hvile, bør man få foretaget en operation. Hos Gildhøj Privathospital kan du få foretaget en såkaldt Kellers-operation, hvor kirurgen fjerner en del af knoglen fra første led i storetåen. Der indsættes en metaltråd som stabilisering, og i løbet af nogle uger er der dannet arvæv, der også stabiliserer tåen. Tåen bliver en smule kortere af operationen. Vi anlægger en blød forbinding efter operationen.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.