Tarsaltunnelsyndrom

Tarsaltunnelsyndrom er en indeklemt nerve bagved fodleddets inderste ankelkno. Tilstanden kan medføre føleforstyrrelser og smerter i form af en stikkende eller brændende fornemmelse i fodsålen og på fodens inderside. Mange patienter går på ydersiden af foden for at undgå smerter ved direkte kontakt med den indeklemte nerve.


Årsag

Der kan være flere forskellige årsager til tarsaltunnelsyndrom. De typiske årsager kan være for stramme sko, forstuvning, platfod, samt betændelse og åreknuder, der trykker nerven. Gigtlidelser og diabetes kan også være med til at forårsage tarsaltunnelsyndrom.

 

Symptomer

  • Smerter eller tydelig ømhed i fodsålen, der ofte giver stikkende eller brændende ubehag.
  • Smerter ved almindelig gang og løb. Mange finder lindring ved at gå på ydersiden af foden, så direkte kontakt med nerven undgås.
  • Der kan forekomme smerter i læggen.
  • Symptomerne er som regel tydelige, når ortopædkirurgen trykker på nerven. Det er derfor normalt forholdsvis let at stille diagnosen.

 

Behandling

Det er vigtigt at man undgår unødig belastning som eksempelvis løb og spring. De aktiviteter, der forårsager mest smerte skal undgås eller begrænses. Det kan være en god idé at benytte sko, der giver en bedre støtte - det kan være nødvendigt med indlæg i skoene. Hvis aflastning ikke er tilstrækkeligt, kan gigtpiller og blokader med indsprøjtning af binyrebarkomon i tarsaltunnelen, være en løsning. Hvis dette heller ikke virker, kan det blive nødvendigt med en operation, hvor man løsner vævet, så det ikke strammer omkring nerven.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.