Træskoknude

Træskoknude

En træskoknude er en hård, øm hævelse, der sidder på oversiden af mellemfoden (mellem mellemfodsknoglen og fodrodsknoglen). Træskoknuden sidder oftest over storetåens eller på andentåens mellemfodsknogle.

Lidelsen er forholdsvis almindelig og rammer både mænd og kvinder.

Årsag

Træskoknuder opstår på grund af overbelastning, der er skyldes af dårligt fodtøj. Træsko – deraf lidelsens navn – er især belastende for foden og er derfor skyld i mange knuder. Hvis man har høj svang, vil oversiden af foden eller vristen blive presset hårdt mod overlæderet på træskoen. Sko, der strammer over vristen, kan også forårsage knuder. I et forsøg på at undgå belastningen reagerer kroppen med at danne en slags fortykkelse af knogle eller bindevæv. Disse udvikler sig til knuder primært på storetåens knogle.

Symptomer

Følgende symptomer er almindelige:

  • Smerter ved gang
  • Svært ved at passe sit fodtøj, fordi knogleudvæksten er i vejen

Behandling

Træskoknude kan som regel afhjælpes med indlæg og hensigtsmæssige sko. Hvis dette ikke hjælper tilstrækkeligt, kan Gildhøj Privathospital tilbyde en operation, hvor knuden fjernes. Ved operationen fjernes den udstikkende knogle.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.