Kvalitet gennem specialisering

Hånd

Har du ondt i hånden eller i håndleddet, skyldes det ofte kroniske lidelser i hænderne. Der er mange, der har ondt i hånden, og der kan være mange årsager til lidelsen. Smerter i hånden kan bl.a. skyldes, at senerne er overbelastede, så der opstår irritation. Typer af seneirritation er bl.a. springfinger, kuskefinger, karpaltunnelsyndrom og de Quervains syndrom.

Springfinger

Springfinger opstår ved irritation af fingrenes bøjesener. Herved kan der opstå en forsnævring i seneskeden, der medfører nedsat bevægelighed. I nogle tilfælde kan senen sidde fast, når man prøver at bøje fingeren.

Læs mere om springfinger.

de Quervains syndrom

de Quervains syndrom opstår, hvis de to muskelsener ved tommelfingerens rod ved håndleddet overbelastes, hvilket resulterer i smerter. Overbelastningen medfører også ømhed, når man trykker ved håndleddet, og smerter når man bevæger tommelfingeren.

Læs mere om de Quervains syndrom.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom opstår, hvis sener ved håndleddet og i håndfladen bliver overbelastet. Hvis dette sker, og senerne hæver op i håndroden ved håndfladen, kan der opstå et tryk på en nerve. Dette giver føleforstyrrelser med en prikkende, stikkende fornemmelse i fingrene.

Læs mere om karpaltunnelsyndrom

Kuskehånd

Kuskehånd er en fortykkelse af bindevævet i håndfladen. Det kan medføre, at man ikke kan strække fingrene ud. Kuskehånd er desuden arveligt betinget. Kuskehånd ses hyppigere hos mennesker med sukkersyge.

Læs mere om kuskehånd.

Slidgigt

Har du ondt i hånden, kan det også skyldes slidgigt, som ofte forekommer i hånden. Typisk angribes fingrenes yderled og mellemled samt tommelfingerens rodled. Andre gigtformer som leddegigt og psoriasisgigt kan også give smerter i hånden.

Behandling med håndkirurgi

Hvis dine smerter i hånden ikke kan løses ved fysioterapi eller lignende, kan det være nødvendigt med en operation. Inden du får foretaget en operation, kommer du til en forundersøgelse, hvor en af Gildhøjs speciallæger vil undersøge dig for at finde ud af, om en operation er den bedste og mest optimale løsning for dig.

Hvis du skal opereres, vil det foregå ved en kikkertoperation (artroskopi). På Gildhøj Privathospital foretager vores specialister mange kikkertoperationer på patienter, der har ondt i hånden. Ved en kikkertoperation bliver et bevægeligt kikkertinstrument, der er ca. 10 mm tykt, ført ind i leddet gennem et lille hul i huden. Herved kan kirurgen overskue strukturerne i leddet. For at der skal være klart udsyn under operationen, skyldes leddet kontinuerligt med sterilt saltvand. Artroskopi skal helst foregå i fuld bedøvelse, men kan også udføres under lokalbedøvelse.

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor ortopædkirurgi på Gildhøj Privathospital:

Micael Haugegaard

Lægefaglig ansvarlig overlæge

   

CV

Tine Weis

Speciallæge i håndkirurgi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.