Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID19 indenfor de sidste 12 måneder.

Pårørende må gerne komme med ind til lægen, og det er ikke længere nødvendigt at bære mundbind i venteværelset (opdateret det 6. juli).


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen her Eksternt link., men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid her Eksternt link.


Gigt i fingrene – stivgøring af led

Gigt i fingrene kan skyldes slidgigt eller leddegigt. Leddegigt i fingrene medfører, at ledbrusken og nogle gange også den underliggende knogle og omgivende ledkapsel ødelægges. Gigtforandringerne giver typisk mindre bevægelighed i leddet og smerter - både i hviletilstand og ved aktivitet. Hvis der ikke er tilstrækkelig effekt af bandage og/eller gigtmidler, kan en operation være nødvendig.

Behandling

Hvis medicinsk behandling, fysioterapi og bandagering ikke har hjulpet i tilstrækkelig grad, kan det være nødvendigt med operation. På Gildhøj Privathospital kan du få udført en operation, der gør leddene i fingrene stive. Stivgøring af led kaldes også artrodese (af gr. arthron 'led' og afledn. af dein 'lænke, binde'). Ved at leddet gøres ubevægeligt, vil patienten som regel opleve en ganske væsentlig reduktion af sine smerter. Smertereduktionen opvejer den tabte bevægelighed. Operationen foregår enten i lokal eller fuld bedøvelse.

Patientvejledning

Find vores patientvejledning til Rodledsartrose (Slidgigt i tommelfingerens grundled) her. Pdf, 162.8 kB.


Du kan også læse mere om andre lidelser i hånd og fingrer her.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.