Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Seneknude i hånd

En seneknude er en ganske ufarlig cyste, som findes i varierende størrelser. Hvis man lyser gennem knuden med en lommelygte, kan man se, at cystens indhold – en klar og geleagtig væske. Seneknuder forsvinder ofte af sig selv, men hvis ikke, så kan man få fjernet den via et lille kirurgisk indgreb.

Årsag

Årsagen til seneknuder i hånden kendes ikke, men gentagne ensidige belastninger af håndleddet kan være en risikofaktor. Det kan også skyldes, at der har dannet sig en udposning fra ledkapslen i håndleddet eller fra en af seneskederne, som holder senerne på plads over håndleddet.

Seneknuder opstår hyppigst i aldersgruppen 20-50 år, men de ses også hos både børn og ældre. Seneknuder er tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd. Det skal pointeres, at det er ganske ufarligt at have en seneknude.

Symptomer

Følgende symptomer er typiske i forbindelse med en seneknude i hånden:

  • Knude på håndryggen eller ved håndleddet
  • Knuden kan være øm, men ofte er der ingen gener
  • Føleforstyrrelser i fingrene, hvis seneknuden er meget stor eller sidder lige over en nerve. Føleforstyrrelserne kan føles som prikken eller snurren i fingrene.

Behandling

Seneknuder i hånden vil i en del tilfælde forsvinde af sig selv og behøver derfor ikke behandling. Men i nogle tilfælde går de ikke væk af sig selv, og her kan et lille, operativt indgreb hjælpe. Hos Gildhøj Privathospital kan vi fjerne seneknuden ved en lille operation, hvis knuden generer, eller man gerne vil have den fjernet af kosmetiske årsager.

Knuden kan suges tom for ledvæske, men vil ofte gendanne sig, så derfor anbefaler GHP, at seneknuden bliver fjernet ved en operation. Når knuden er fjernet, lukkes såret med små sting.


Patientvejledning

Du kan hente patientvejledningen til fjernelse af seneknude i hånd herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.