Springfinger

Springfinger er en tilstand, hvor fingeren låser sig fast i bøjet stilling og kun med besvær kan rettes ud igen. Ved hjælp af den anden hånd kan fingeren løsnes, hvilket typisk sker med et lille spring. Tilstanden kaldes også ”triggerfinger”, da fingeren har samme position, som hvis den lå på aftrækkeren på en pistol.

Springfinger er en ganske almindelig lidelse, der hyppigst forekommer hos ældre mennesker. Det er oftest langfingeren og ringfingeren, der er angrebet.

Årsag

Springfinger kan skyldes en irritation og hævelse af bøjesenen til én af fingrene. Det medfører, at senen "hænger fast" i seneskeden med fingeren i bøjet stilling. Lidelsen kan også skyldes en lille godartet knude på senen. Mennesker med sukkersyge har tendens til at udvikle lidelsen på mange fingre – dette kan betyde, at man må gennemgå flere operationer.

Symptomer

Følgende symptomer er almindelige:

  • Mindre, øm hævelse af senen på forsiden af fingerens grundled
  • Fingeren låser sig fast i bøjet stilling og er vanskelig at strække ud
  • Ømhed og smerter, når fingeres bøjes og strækkes
  • Klikkende lyd, når fingeren bevæges, og senen passerer gennem seneskeden

Behandling

Springfinger kan behandles med medicin (indsprøjtning med kortison). Hvis dette ikke hjælper, kan det være nødvendigt med et mindre operativt indgreb, der kan foretages i lokalbedøvelse. Hos Gildhøj kommer du til en forundersøgelse hos en speciallæge inden en eventuel operation, hvor vi aftaler hvilken løsning, der er den bedste for dig. Operationen har til formål at fjerne den smerte og springtendens, der er i fingeren, og består i at skære en kort tunnel ved bøjesenen. Dette giver plads til knuden.

Patientvejledning

Find vores patientvejledning til operation for springfinger her Pdf, 213.7 kB..


Du kan også læse mere om andre lidelser i hånd og fingrer her.

 

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.