Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID-19 indenfor de sidste 6 måneder. Alle patienter skal medbringe et gyldigt Corona-pas.


Hvis du skal opereres, skal du endvidere medbringe en negativ PCR test, der er max. 72 timer gammel.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient (opdateret den 10. november, 2021).GANZ osteotomi

Ganz osteotomi udføres for at lindre lyskesmerter hos patienter under 45 år med hofte dysplasi eller nogle former for indeklemning i hoften (impingement).

Ganz ostetomiforetages også for at hindre eller udskyde udvikling af svær slidgigt og behov for kunstig hofte.

Årsag

Nyere forskning har vist at 25% af al hofteslidgigt skyldes hoftedysplasi og 25% skyldes impingement i hoften. Den inkomplette dækning af ledhovedet ved dysplasi og kollision mellem ledhals og ledlæbe ved impingement leder efterhånden til slidgigt i hoften og behov for indsættelse af kunstig hofte. En kunstig hofte er en rigtig god behandling i aldersgruppen 50+, mens det er en mindre god behandling hos yngre patienter med højere aktivitetsniveau. Derfor tilbyder vi i dag yngre personer med hoftedysplasi eller impingement som følge af baguddrejet ledskål at korrigere disse deformiteter.

Symptomer

Symptomerne starter ofte i 20 til 40 års alderen med lyskesmerter efter aktivitet. Hvis disse lyskesmerter optræder gentagende gange eller er konstante over mere end en måned bør der tages et røntgenbillede af bækkenet for at afsløre eventuel hoftedysplasi eller baguddrejet ledskål.

Behandling

Ved operationen frimejsler man ledskålen, korrigere stillingen og skruer ledskålen på plads igen. Operationen foregår gennem et 7-10 cm lang hud insission beliggende fortil i forlængelse af bækkenkammen. Operationen varer ca 1 time. Efter operationen mobiliseres du straks med krykkestokke og delvis aflastning af det opererede ben i 8 uger.

Opgørelse fra Rigshospitalet har vist at patienterne oplever lindring af smerterne og at 86% stadig har deres egen hofte 11 år efter en Ganz operation.

Vejledning

Ved ovenstående symptomer kan vi tilbyde at udrede og behandling på GHP Gildhøj Privathospital.

Du kan hente vores patientvejledning til GANZ osteonomi her Pdf, 225.7 kB..

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.