Bruskskade i knæ

Bruskskader i knæ opstår som regel på grund af slid, eller fordi man overbelaster knæet ved fysisk hårdt arbejde eller sport. På Gildhøj Privathospital er vi specialiseret i bruskskader og afhjælper dagligt patienter med knæsmerter, der skyldes overbelastning eller slidgigt.

Årsag

Årsagerne til en bruskskade er som oftest overbelastning. Hvis man for eksempel dyrker sport og vrider om på knæet, kan der opstå en skade i brusken.

Bruskskader kan også opstå, hvis knæet gennem længere tid bliver udsat for slid. Gennem længere tids slid vil brusken blive beskadiget og slimsækken irriteret, hvilket resulterer i slidgigt. Ved slidgigt i knæet vil man typisk lave en såkaldt oprensning, som lindrer patientens symptomer for en stund.

Symptomer

Hvis du oplever følgende symptomer, kan det være tegn på, at du har en bruskskade i knæet:

  • Smerter i knæet ved belastning
  • Nedsat bevægelighed
  • Synlige forandringer med hævelse og ændring af knæets form

Behandling

Hos Gildhøj har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er ét af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for operationer i forbindelse med en bruskskade i knæet.

Hvis du har en bruskskade, kan vi tilbyde to forskellige typer af operationer:

  • Kikkertoperation (mikrofraktur)
  • Hemicap

Kikkertoperation

Ved en kikkertoperation oprenses brusken, og man kan derved stimulere knoglen til at reparere skaden. Denne type operation kaldes også for mikrofraktur, og i de fleste tilfælde tager vi denne behandling i brug. Dette skyldes, at der er 75 % chance for at blive rask.

Hemicap

HemiCap er et patenteret miniprotesesystem til behandling af bruskskader i skulder, hofte, knæ eller tæer. HemiCap anvendes som alternativ til en total knæprotese.

 

Patientvejledning

Du kan hente vores patientvejledning til kirurgisk behandling af dyb brusskade her Pdf, 161.1 kB..

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.