Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Løs knæskal

Årsag

I forbindelse med sport og andre fritidsaktiviteter kan man være uheldig at få et vrid i knæet. Vriddet vil i nogle tilfælde resultere i en løs knæskal. Heler skaden ikke ordentligt, skal der mindre og mindre til, før knæskallen skrider ud af led igen. Knæskallen bliver mere og mere løs for hver gang, den har været af led, og med tiden bliver brusken bagpå så dårlig, at der kommer smerter ved belastning af knæet. Hævelse af knæet ses ofte ved gentagne ledskred.

Symptomer

Patienter med følgende symptomer kan have løs knæskal:

  • Smerter især på indersiden af knæet/knæskallen
  • Markant hævelse omkring knæet
  • Når knæskallen er ude af led, vil knæet være bøjet og se deformt ud

Behandling

I nogle tilfælde vil aflastning af knæet samt bandage være nok til at afhjælpe skaden. Hvis patienten kun oplever sjældne tilfælde af ustabilitet og smerter i knæskallen, vil det være oplagt for at gennemgå et genoptræningsforløb i samarbejde med en fysioterapeut. Hvis patienten derimod gentagne gange oplever, at knæskallen går af led, er der god grund til at overveje operation. Uden operation vil knæets brusk tage skade hver gang knæskallen smutter ud over siden af knæet. For at stabilisere knæskallen kan det derfor være nødvendigt at få foretaget en operation.

På Gildhøj Privathospital foretager vi altid en forundersøgelse af vores patienter, således at vi sikrer den korrekte behandling. Hvis forundersøgelsen viser, at en operation er nødvendig, har vi tre typer af operationer mod løs knæskal:

  • MPFL-rekonstruktion
  • Elmslie-Trillat-operation
  • Artroskopisk trochleaplastik

Inden kirurgen planlægger en operation, er det vigtigt at finde årsagen til, hvorfor knæskallen glider ud. Årsagen kan findes ud fra røntgen og en speciel MR-scanning af knæet, og kirurgen kan så afgøre hvilken af tre de operationstyper, som vil gavne patienten bedst.

Patientvejledning

Du kan downloade vores patientvejledning til løs knæskal, MPFL-rekonstruktion her Pdf, 152.1 kB..

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.