Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Slidgigt i knæ

Slidgigt er en almindelig lidelse. Mere end 6 % af befolkningen har slidgigt i knæleddene. Flere kvinder end mænd og hyppigheden stiger med alderen.

Hvis konservativ behandling ikke hjælper, kan det for mange patienter hjælpe med en knæoperation.

Årsager

Der kan være flere forskellige årsager til, at mennesker udvikler slidgigt i knæet.

  • Overvægt
  • Arbejdsopgaver med stor belastning på knæet
  • Sportsaktiviter - herunder løb og hop
  • Bortopereret menisk
  • Aldersrelateret slid

Slidgigt i knæleddet (knæartrose) er slitageforandringer i ledbrusk, knogler og de øvrige strukturer i leddet. Knæleddet består af lårbenets, skinnebenets og knæskallens ledflader. Knoglevævet er beklædt med brusk, hvilket betyder, at ledfladerne glider mod hinanden med mindst mulig modstand. Derudover har knæleddet to bruskskiver (meniskerne), som beskytter brusken i leddet. Menisken er elastisk og beskytter brusken ved knæet, samtidig med at menisken bærer en stor del af vægten. Hvis menisken fjernes på grund af skader, vil der hos nogle udvikle sig slidgigt i knæet inden for 10 til 20 år.

Symptomer

Slidgigt giver som regel følgende symptomer, men sygdomsbilledet kan variere fra person til person:

  • Smerter i knæet
  • Nedsat bevægelighed
  • Synlige forandringer med hævelse og ændring af knæets form

Behandling

Hvis slidgigt i knæet skyldes overvægt, vil du kunne nedsætte risikoen betragteligt ved at tabe dig. Motion og korrekt træning kan også hjælpe. Aktiviteter, der ikke belaster knæet meget for eksempel cykling og svømning er også nyttige. En stok kan også bruges til at aflaste knæet.

Hvis smerterne i knæet ikke går væk, kan man overveje en operation. På Gildhøj Privathospital kommer du til en forundersøgelse inden en eventuel operation. Her vil en af vores specialister undersøge dig, og sammen vil I afgøre, hvad der er den bedste løsning for dig. I de tilfælde hvor patientens smerter er så invaliderende, at det er svært at få hverdagen til at hænge sammen, vil kirurgen overveje, om en knæprotese er den rette løsning.

På Gildhøj gør vi meget ud af, at der skal udvises ansvarlighed, faglig dygtighed, hjælpsomhed og samarbejdsvilje blandt vores ansatte. Dette gør, at vores undersøgelser og behandling af patienter foregår professionelt, respektfuldt og venligt med forståelse for vores patienters individualitet og den situation, som den enkelte står i. Dette gælder også ved en knæoperation.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.