Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienterne bedes testes før fremmøde med mindre du er færdigvaccineret eller har haft COVID-19 indenfor de sidste 6 måneder. Alle patienter skal medbringe et gyldigt Corona-pas.


Hvis du skal opereres, skal du endvidere medbringe en negativ PCR test, der er max. 72 timer gammel.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient (opdateret den 10. november, 2021).Afklemning af skulder

Indeklemning, også kaldet afklemning eller afklemningssyndrom, betyder, at slimsækken under det hårde skulderloft (skulderbladsfremspring) og nogle små muskelsener afklemmes.

Årsag

Afklemningen kan skyldes, at der på undersiden af det hårde skulderloft med tiden bliver dannet en knogleudvækst, som trykker på muskelsenerne. Afklemningen kan også skyldes, at de muskler, der holder skulderbladet i den rigtige position, er kommet ud af balance på grund af forkert holdning.

Afklemningen kan være forårsaget af ensidigt belastende arbejde for eksempel computerarbejde eller være udløst af et slag eller fald.

Symptomer

  • smerter i skulderen – også ved hviletilstand
  • smerter midt på overarmens yderside
  • forværring af smerterne eller hurtig følelse af træthed, når man arbejder med armen over hovedhøjde

Behandling

Lidelsen kan hos mange klares alene med fysioterapi og/eller blokader med binyrebarkhormon. Blokaderne anvendes til at reducere smerterne, så skulderen kan trænes hos en fysioterapeut. Er man ikke blevet rask efter disse behandlinger, er der oftest gode resultater med en kikkertoperation, hvor knogleudvæksten fjernes, da der derved bliver bedre plads (kaldes også en skulderslibning).

Patientvejledning

Se vores patientvejledning før operationen her Pdf, 180.9 kB..
Se vores patientvejledning efter operationen her Pdf, 180.9 kB..

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.