Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Afklemning af skulderhøjdeleddet

Skulderhøjdeleddet er et lille led mellem kravebenet og skulderbladet. Dette led vil med alderen blive slidt, og i nogle tilfælde skaber dette smerter. Ved vedvarende skuldersmerter kan det derfor være nødvendigt at afklemme skulderhøjdeleddet. Denne behandling kaldes også for AC-resektion.

Årsag

Afklemning af skulderhøjdeleddet sker ofte på grund af aldersbetinget slitage. Problemerne kan også opstå på grund af en tidligere skade på kravebensleddet/skulderhøjdeleddet. Hvis man har vedvarende smerter i skulderen, så kan en operation være nødvendig.

Symptomer

En AC-resektion kan være nødvendig, hvis patienten oplever følgende symptomer:

  • vedvarende smerter i skulderen
  • fornemmelse af ustabilitet mellem kraveben og skulderblad

Behandling

Lidelsen kan afhjælpes ved en operation, hvor formålet er at genskabe stabiliteten mellem kraveben og skulderblad. Operationen udføres via kikkertoperation eller med åben operationsteknik. Der laves et 6-7 cm langt snit over den yderste del af kravebenet, hvorefter den yderste del af kravebenet fjernes. Herefter skabes der en ny ledbåndsforbindelse mellem kraveben og skulderblad.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.