Afklemning af skulderhøjdeleddet

Skulderhøjdeleddet er et lille led mellem kravebenet og skulderbladet. Dette led vil med alderen blive slidt, og i nogle tilfælde skaber dette smerter. Ved vedvarende skuldersmerter kan det derfor være nødvendigt at afklemme skulderhøjdeleddet. Denne behandling kaldes også for AC-resektion.

Årsag

Afklemning af skulderhøjdeleddet sker ofte på grund af aldersbetinget slitage. Problemerne kan også opstå på grund af en tidligere skade på kravebensleddet/skulderhøjdeleddet. Hvis man har vedvarende smerter i skulderen, så kan en operation være nødvendig.

Symptomer

En AC-resektion kan være nødvendig, hvis patienten oplever følgende symptomer:

  • vedvarende smerter i skulderen
  • fornemmelse af ustabilitet mellem kraveben og skulderblad

Behandling

Lidelsen kan afhjælpes ved en operation, hvor formålet er at genskabe stabiliteten mellem kraveben og skulderblad. Operationen udføres via kikkertoperation eller med åben operationsteknik. Der laves et 6-7 cm langt snit over den yderste del af kravebenet, hvorefter den yderste del af kravebenet fjernes. Herefter skabes der en ny ledbåndsforbindelse mellem kraveben og skulderblad.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.