Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Kravebensbrud

Kravebenet kaldes også for nøglebenet og er en S-formet knogle, der danner led med brystbenet og skulderbladet. Fald eller stød direkte på kravebenet kan forårsage brud.

Årsag

Kravebensbrud er meget hyppigt forekommende og ses i alle aldersklasser. Mest almindeligt forekommer kravebensbrud dog hos yngre voksne, der kommer til skade i forbindelse med sport for eksempel cykelstyrt ved fald direkte ned på skulderen.

Brud på kravebenet opstår, når kravebenet udsættes for et direkte stød – enten stød mod skulderen fra siden, eller hvis man falder direkte ned på det.

Symptomer

Kravebensbrud kan som regel diagnosticeres ved, at patienten oplever følgende symptomer:

  • Smerte i og omkring kravebenet
  • I nogle tilfælde synlig fejlstilling
  • Smerterne tiltager, når skulderen bevæges
  • Hævelse og blodansamling omkring kravebenet

Behandling

Langt de fleste brud kan behandles med en armslynge, og bruddet vil hele i løbet af tre til fire uger. I nogle tilfælde kan der dog opstå komplikationer enten i form af manglende heling i bruddet eller opheling med fejlstilling, der kan medføre såvel kosmetiske problemer som funktionsnedsættelse i skulderen.

Til patienter med vedvarende gener efter kravebensbrud tilbyder GHP operation. Ved operationen, kaldet osteosyntese, holdes brudfladerne sammen og på plads med en metalskinne, der fastgøres til knoglen med skruer. I nogle tilfælde transplanteres knogle fra hoftebenskammen for at stimulere helingen i bruddet.

 

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.