Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Ledskred i skulderhøjdeled

Ledskred i skulderhøjdeleddet er et skred i leddet mellem skulderblad og kraveben.

Årsag

Årsagen til ledskreddet sker som regel ved direkte slag eller fald på skulderen. Skaden ses derfor hyppigt hos idrætsudøvere – især cykelryttere og skiløberen, der er i højere risiko for at falde og slå skulderen.

Symptomer

Følgende symptomer kan hænge sammen med, at patienten har ledskred i skulderhøjdeleddet:

  • synlig fejlstilling – kravebenet stritter opad
  • hævelse og rødmen
  • nedsat bevægelighed og fornemmelse af ustabilitet
  • stærke smerter

Langt de fleste ledskred i skulderhøjdeleddet kan behandles konservativt – det vil sige uden kirurgisk indgreb, men hos yngre sportsaktive personer samt hos patienter med kroniske ledskred, kan operativ behandling være nødvendig. Til en start forsøger man dog at behandle skaden med en armslynge, som patienten skal bære 2-3 uger, hvorefter et genoptræningsforløb vil være nødvendigt. Her vil fysioterapeuten fokusere på at få genoptrænet bevægeligheden og muskelstyrken, således at patientens skulderled bliver fuldt bevægeligt igen. Efter 6-12 måneder vil alle gener normalt være ophørt, men kravebenet vil altid stå en smule højt i leddet.

Hvis smerterne bliver ved (efter de 6 måneder), og patienten stadig føler ustabilitet i skulderen, kan en operation være nødvendig. Ved operationen bringes skulderhøjdeleddet på plads og sættes fast med en indsat skrue. Skruen fjernes igen efter seks uger i let bedøvelse.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.