Kvalitet gennem specialisering

Løs skulder

En løs skulder er hæmmende for normal fysisk aktivitet – når skulderen går af led, opstår der som regel skade på ledlæben og ledbåndene. GHPs ortopædkirurgiske specialister har kompetencer til at udføre kirurgiske indgreb, der kan få skulderen til at sidde fast igen.

Hvis du er under 30 år, og du har en ustabil skulder, hvor der har været ledskred, er risikoen for et nyt ledskred op mod 80 procent, og jo flere gange den har været af led, jo større er risikoen for at skulderen går af led igen. Er du over 30 år, vil man normalt kun operere din skulder, hvis du har gentagne ledskred, eller du har smerter i skulderen.

Årsag

Årsagen til en løs skulder er ledskred i skulderleddet. Dette kan ske, hvis man falder og tager fra med udstrakt arm. Ledskreddet er også muligt, hvis man gentagne gange udsætter skulderen for belastning. Én kraftig belastning kan også resultere i en skade på ledlæben og ledkapslen, som vil blive revet fra eller forstrukket.

Symptomer

Det er enormt smertefuldt, når skulderen går af led. For at lægen kan sætte leddet på plads igen, er det som regel nødvendigt at bedøve patienten. Efter ledskreddet vil skulderen være løs og ustabil, og dette kommer særligt til udtryk ved smerter, når skuldervævet kommer i klemme.

Behandling

I nogle tilfælde kan det lade sig gøre at genoptræne skulderen uden et kirurgisk indgreb. Hvis vores specialister skønner, at dette er muligt, vil vi sende dig videre til en fysioterapeut, hvor I sammen vil planlægge et genoptræningsforløb. Hvis genoptræning ikke er en mulighed, kan du blive henstillet til en operation.

Operation for løs skulder kan udføres som åben kirurgi, men vi anbefaler i de fleste tilfælde en kikkertoperation i skulderen (skulderartroskopi). Her sys ledlæbe og ledbånd tilbage på den plads på ledskålen, hvorfra disse er løsnet. De seneste år er teknikken ved kikkertkirurgi forbedret væsentligt, og i dag er resultaterne ved kikkertkirurgi ligeså gode som ved åben kirurgi. Dette gælder både, hvis skulderen er løs fortil og bagtil.

Bankarts

Den forbedrede teknik og operation hedder Bankart. Her anvender vores kirurger noget, man kalder suturankre. Suturankre er nogle små opløselige skruer, som skrues fast på kanten af ledskålen. I selve skruen sidder en stærk tråd, som syr skaden på plads, så skulderen bliver stabil.

Patientvejledning

Du kan læse mere i vores patientvejledning her Pdf, 175.1 kB.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.