Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Rotator cuff

Rotator cuff er navnet på fire skuldermuskler og deres sener tilsammen. En del patienter, fortrinsvis midaldrende, kan efter en forvridning eller et slag mod skulderen pådrage sig en såkaldt rotator cuff-læsion, som skyldes overrivning af rotator cuff-senerne.

Årsag

Rotator cuff er en skade på de muskler, som er med til at løfte armen og styre skulderens bevægelser. Skaden kan opstå efter et fald eller en pludselig bevægelse i skulderen. Musklen kan rives helt eller delvist over. Nogle personer har begrænsede gener, mens andre har ondt og har svært ved for eksempel at løfte armen ud til siden eller dreje den udad.

Normalt vil de fleste søge akut hjælp på skadestue eller hos egen læge, men ofte foretages der ikke nogen behandling, da det er almindeligt accepteret, at man ser tiden an de første måneder.

Symptomer

Følgende symptomer kan skyldes en skade i rotator cuff-senerne:

  • Smerter og nedsat kraft i skulderen
  • Smerter, som stråler ud i overarmen – i sjældnere tilfælde helt ud til fingrene
  • Smerter, når armen løftes ud til siden
  • Kraftige smerter, så bevægeligheden i skulderen påvirkes

Behandling

Hidtil har man haft en meget afventende holdning, hvad angår operation af denne skade, men teknikken er forbedret, og generelt er anbefalingen i dag, at man hos aldergruppen under ca. 65 år bør operere skaden, mens man hos patienter, som er ældre end dette, i første omgang bør forsøge med blokader og fysioterapi. I dag kan operationen så godt som altid udføres med kikkertteknik, men i sjældne tilfælde kan det blive nødvendigt at åbne op. Operationen - en skulderartroskopi - efterfølges af længerevarende genoptræning.

Formålet med operationen er at genskabe funktionen i skulderen, først og fremmest ved smertelindring, men også ved at genskabe en god bevægelighed. Derimod bedres kraft hen over skulderen sjældent efter operationen. Forud for en operativ behandling skal der foretages røntgenundersøgelse og en MR-scanning.

Patientvejledninger

Find vores patientvejledninger til Seneskade i skuldermanchetten (Rotator cuff læsion) her:

Før operationen Pdf, 174.1 kB.

Efter operationen Pdf, 215 kB.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.