Kvalitet gennem specialisering

SLAP-skade

En SLAP-skade kaldes også for en ledlæbeskade i skulderen. Ved en sådan skade er der tale om en afrivning af den store overarmsmuskels (biceps), som hæfter på skulderen.

Hos Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er et af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for operationer i forbindelse med SLAP-skade.

Årsag

SLAP-skade kan opstå på mange forskellige måder, men det mest typiske er, at den opstår ved et pludselig ryk i armen eller et fald, og skaden kan give smerter, ubehag eller klik i skulderen. Skaden kan dog i nogle tilfælde opstå uden, at man kender til årsagen.

Symptomer

Symptomerne ved en ledlæbeskade er som følgende:

  • Dybe smerter i skulderleddet
  • Det kan føles som om, at noget sidder i klemme
  • Smerterne kan trække ned i armen og op i nakken

Diagnosen kan være svær at stille, men kombinationen af symptomerne og årsagen til skaden kan som oftest lede speciallægen godt på vej.

Behandling

Operationen for en SLAP-skade består som regel i at sy muskelsenen fast med nogle små genopløselige knogleankre ved en kikkertoperation. Er du over 30 år, vælger ortopædkirurgen som oftest at flytte muskelsenen ned på forsiden af skulderen og sætte den fast dér med en speciel opløselig skrue. Her kaldes operationen for bicepstenodese. Så løber senen ikke længere ind i skulderleddet og det har vist sig, at dette giver gode resultater, så du med stor sandsynlighed kan vende tilbage til sport og daglige gøremål. Dette gøres som hovedregel ved hjælp af kikkertkirurgi.

Patientvejledninger

Du kan finde patientvejledninger for SLAP-skader her:

Før operationen Pdf, 178 kB.

Efter operationen Pdf, 251.2 kB.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.