Slidgigt i kravebensled

Slidgigt i kravebensleddet er det samme som slidgigt i skulderhøjdebensleddet. Lidelsen kan være temmelig smertefuld og hvis indsprøjtninger med binyrebarkhormon ikke har den ønskede effekt kan en operation komme på tale.

Årsag

Årsagen til slidgigten skyldes betændelse/irritation af slimhinden i leddet mellem kraveben og skulderhøjdeben. Ofte debuterer smerterne uden de store belastninger eller skader. Dog har mange personer med disse smerter et hårdt fysisk arbejde, hvor de udfører gentagne bevægelser over skulderhøjde. Smerterne kan dog også opstå spontant.

På røntgen er det som oftest muligt at se forandringer i leddet på grund af slidgigt.

Symptomer

Følgende symptomer opstår som regel ved slidgigt i kravebensleddet:

  • Smerter lige under huden ved skulderhøjdebensleddet
  • Smerte, når armen bruges ud fra kroppen eller over skulderhøjde
  • Ofte natlige smerter, når man ligger på skulderen eller ved direkte tryk fra beklædning eller skuldertasker
  • Af og til forstørres knoglen ved leddet over måneder eller år
  • Ofte føles smerter på ydersiden af overarmen samtidig
  • Eventuelt kan der være snurren helt ud i fingrene eller smerter op i nakken

Symptomerne på slidgigt i skulderhøjdebensleddet kan veksle meget i intensitet og ændre sig fra dag til dag og uge til uge.

Der er flere sygdomme i skulderen, som kan være til stede ved de nævnte symptomer: indeklemning af styresene i skulderen, slidgigt i skulderen, frossen skulder og seneskade i skulderen. Det er en lægelig opgave at stille den rette diagnose, og det kræver ofte røntgen- eller skanningsundersøgelse at stille diagnosen.

Behandling

Først og fremmest kan man forsøge at indsprøjte binyrebarkhormon (blokade) i skulderen. Men hvis symptomerne varer i mere end tre til seks måneder kan en undersøgelse hos en af vores speciallæger og en supplerende røntgenundersøgelse føre til tilbud om kikkertoperation.

Ved kikkertoperationen fjernes slimhinden i skulderhøjdebensleddet og den yderste del af kravebenet. Alt efter undersøgelsesresultater og sygdommens varighed vil den behandlende læge kunne give en forudsigelse af operationens smertestillende effekt. Operatonen er ambulant og foregår i fuld bedøvelse.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.