Slidgigt i skulder

Slidgigt i skulderleddet (humeroscapulær artrose) er en langsomt fremadskridende sygdom, hvor der kommer tiltagende smerter og nedsat bevægelighed. Denne form for slidgigt er ikke så hyppig som for eksempel slidgigt i hoften eller slidgigt i knæ.

På Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er to af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for slidgigtoperationer i forbindelse med slidgigt i skulderen.

Årsag

Slidgigt i skulder skyldes, at brusken i leddet langsomt er blevet ødelagt. Et røntgenbillede af skulderen vil bekræfte lidelsen.

Symptomer

Hvis du har slidgigt i skulderen, vil du som regel opleve symptomer som:

  • Nedsat bevægelighed i skulderen
  • Smerter ved aktivitet og hvile – ofte smerter, der stråler ned i armen
  • På grund af nedsat bevægelighed bruger patienten ikke armen optimalt – dette gør, at muskulaturen svinder ind
  • Knogleforandringer – i nogle tilfælde udvikles der osteofytter (små knogleudvækster), der vokser ud på de knogler, hvor skulderleddet gnider mod hinanden. Disse har en tendens til at gøre smerterne mere intense
  • Væskeansamlinger i skulderleddet

Behandling

Som en start vil man forsøge at behandle slidgigten ved hjælp af konservativ behandling. Konservativ behandling kan for eksempel være aflastning af skulderen, smertestillende medicin eller blokadebehandling. Hvis disse behandlingsmetoder ikke virker, vil en kikkertoperation i skulderen som regel kunne afhjælpe generne.

 

Læs mere om kikkertoperation i skulderen.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.