Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Mandag den 27. april træder en ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen i kraft. Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke tid og sted for testen på www.Coronaprover.dkeksternt link


Brystforstørrende operation

Brystforstørrende operation

En af de mest populære operationer i Danmark er en brystforstørrende operation. På Gildhøj Privathospital tilbyder vi markedets bedste brystimplantater, der indopereres via enten armhulen eller folden under brystet, samt brystforstørrelse ved eget fedt.

Forudsætninger for at få en brystforstørrende operation

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før end en uge efter forundersøgelsen.

Du skal være fyldt 18 år for at få en brystforstørrende operation.

Kvinder over 35 år anbefales en mammografiundersøgelse af brysterne før operation. Undersøgelsen må ikke være ældre end et år. Brystimplantater kan besværliggøre en mammografi-undersøgelse af brystet. Har du implantater, risikerer du derfor at blive afvist ved en mammografiundersøgelse. I stedet kan andre undersøgelsesmetoder anvendes eks. ultralydsscanning eller MR-scanning.

Der er ingen undersøgelser, som har vist, at der er en større risiko for at få brystkræft efter en brystforstørrende operation.

Det er et krav, at dit BMI ligger i intervallet 18,5 til 30, og at din vægt har ligget stabilt i minimum 6 måneder inden en eventuel operation.

Forventninger til resultat

Aldersforandringer og vægtændringer kan påvirke det naturlige brystvæv, så udseendet ændres. Du må derfor være indstillet på, at du efter den første indsættelse af implantater senere kan få behov for yderligere operationer. Jo yngre man er, når man får indsat implantater første gang, jo flere operationer skal du forvente. Der er ingen, der med sikkerhed kan sige, hvor længe et implantat holder. Der kommer hele tiden ny viden på området, og det er derfor godt at holde sig løbende orienteret.

Du kan eventuelt henvende dig til lægen for en vurdering, når der er gået 10-15 år, eller hvis der opstår forandringer i brystet. Henvend dig selvfølgelig altid til lægen, hvis du oplever gener og ubehag, uanset om det er kort eller lang tid efter indsættelse af brystimplantater. Det er vigtigt at huske, at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønske

Implantater

Gildhøj Privathospital bruger kun silikoneimplantater fra Motiva. Implantaterne lever op til de strengeste krav og har gennemgået adskillige kvalitetskontroller og test.

Motiva har produceret pålidelige og sikre implantater af højeste kvalitet i flere år og giver livstidsgaranti på alle silikoneimplantater og gratis erstatningsimplantat ved kraftig kapseldannelse. Vi anvender ikke saltvandsimplantater.

Før operationen

Det er vigtigt at du er godt forberedt før din operation. Vi anbefaler derfor, at du læser denne tekst eller din udleverede pjece grundigt, inden du møder på hospitalet.

Forundersøgelsen

Før operationen har du en samtale med plastikkirurgen om dine ønsker og forventninger til resultatet.

Kirurgen vurderer hvilken behandling og evt. operations-metode, der er den rette for dig. Vi anvender de mest opdaterede metoder, som du ved forundersøgelsen bliver præsenteret for.

I samråd med plastikkirurgen afgøres hvilken operationstype, der er egnet til netop dig, ligesom dine forventninger til operationen afdækkes, således at du opnår det ønskede resultat. Du får samtidig en grundig gennemgang af operationen, risici og efterforløbet. Det kan derfor være en god idé at have en pårørende med, så I er flere til at høre informationerne. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned og tager dem med til forundersøgelsen. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved kirurgen og operationen, så der er afsat god tid til dig.

Rygning

For at sikre det bedste resultat uden komplikationer, er det et ultimativt krav, at du ikke ryger fire uger før samt fire uger efter operationen, da rygning hæmmer såret i at hele samt giver større risiko for komplikationer. Patienter, der ikke overholder dette, kan ikke blive opereret på Gildhøj.


Vigtigt at vide før din operation

Operationen bliver aflyst og udsat på ubestemt tid hvis;

  • Fastereglerne ikke er overholdt.
  • Du har sår, rifter, insektbid eller bumser i operationsområdet.
  • Du føler dig forkølet, har feber eller er i penicillin behandling.

Hvis du er i tvivl, så ring på 43 43 92 92.

Fasteregler:

  • Mad: Før operationen skal du FASTE og du må derfor intet spise, ikke indtage mælkeprodukter, alkohol, juice eller anden saft med frugtkød de sidste 6 timer før, at du skal møde på hospitalet.
  • Drikke: Vi anbefaler at du drikker vand eller saft uden frugtkød og kun dette, indtil 2 timer før dit mødetidspunkt.

Du er velkommen til at børste tænder om morgenen, tygge tyggegummi og der er ingen restriktioner vedrørende rygning før bedøvelse.

Beskrivelse af operationen

Kirurgen laver et ca. 3-4 cm. langt snit i den naturlige hudfold under brystet, såfremt denne adgang vælges. Alternativt er det via armhulen. Herefter skaber han forsigtigt en lomme under kirtlen og musklen til implantatet. (Dual Plane)

Der syes med en selvopløselig tråd, som giver det pæneste ar.

Du vågner op med en BH og bryststrop der passer til dig i mål, omkreds og skålstørrelse.

Efterforløb

Udskrivelse

Du udskrives efterfølgende morgen mellem klokken 9-10.

Behandling af smerter

De første dage vil du opleve smerter og en del spænding hen over brystkassen og om i ryggen, men allerede efter en uge vil de fleste gener være ophørt. Du får smertestillende og muskelafslappende medicin med hjem til de første dage.

Brysthuden og specielt brystkomplekset kan i den første tid efter operationen opleves med øget følesans ved selv mindre berøringer. Hos nogle vil der endvidere være nedsat følelse i brysthuden og brystvorten

Sårheling

Du får plastre over arrene, som skiftes når du kommer til den første kontrol. De skal bruges i alt 3 mdr.. Plastret er vandtæt og tåler en del, før det kræver et skift. Du får ekstra plastre med hjem. Vi anbefaler, at de sidder i op til tre måneder efter operationen, da det giver det pæneste operationssår. Stripsene/”englehud” skal du selv købe på apoteket.

Du må tage brusebad 24 timer efter operationen, hvis såret er tørt. Du skal undgå karbad og svømmehal de første tre uger efter operationen.

BH

Du får en BH med fra Gildhøj. Den skal du anvende i 4 uger. Efter 4 uger kan du skifte til en sports-BH. De første tre måneder, skal du bruge den dag og nat. Efter 3 mdr. kan du købe nye BH-er.

Kontrol

Du får en kontrol tid en uge efter operationen og en afsluttende kontrol efter 3-4 mdr. Du får ved udskrivelsen udleveret kirurgens telefonnummer som du kan kontakte ved behov.

Genoptræning

Hvor meget må du lave?

De første to uger er sårene sarte, og du skal undgå træk på huden og såret. Undgå at løfte armene mere end 90 grader vandret. Du må løfte max 2 kg. i hver arm i de første to uger.

Sovestilling

Vi anbefaler, at du ligger på ryggen de første to uger. De første par dage gerne i eleveret stilling med to puder i ryggen for at nedsætte risikoen for hævelse samt for at minimere smerterne. Efter 6-8 uger må du ligge på maven.

Sport og aktivitet

De første 1-2 uger efter operationen skal du holde dig i ro. Du må gerne gå kortere ture. Vi fraråder motionsformer som svømning, løb, aerobic og styrketræning i de første 8 uger.

Sygemelding

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 uger. Ved fysisk arbejde må du forvente 2-4 ugers sygemelding.

Transport

Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Du må ikke selv køre bil eller cykle i to uger efter operationen.

Komplikationer

Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer muligvis kan forekomme.

Ar

Ar under brystet kan hele forskelligt. I nogle tilfælde heler arrene ikke optimalt, og det kan være nødvendigt med en korrektion, denne operation foregår oftest i lokalbedøvelse. Gennemsnitligt er arrene ca. 3-4 cm lange, afhængig af implantatets størrelse. I de første måneder er arrene røde og meget synlige. Arrene vil med tiden blive blege og mindre synlige, hos enkelte kan arrene dog blive brede og mørkpigmenteret.

For at opnå de pæneste ar, er det vigtigt at beskytte arrene mod direkte sollys det første år. Vi anbefaler, at du smører dem med min. solfaktor 50 eller holder dem tildækket med et tyndt lag tøj.

Blødning

I sjældne tilfælde (under 1%) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning. Blødning kan evt. betyde en ny operation, hvor implantatet fjernes midlertidigt, for at sikre sig at blødningen stoppes. Herefter lægges implantatet ind igen. Blødningen giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat.

Påvirkning af brystets følesans

Forbigående, og i sjældne tilfælde permanent, påvirkning af følesansen til brysthuden og specielt brystvorten kan forekomme. Kvinder, der har en meget udtalt seksuel følsomhed, skal forvente at denne kan blive permanent forringet i forbindelse med en brystforstørrende operation. Jo større implantatet er, jo større er risikoen for permanent nerveskade og dermed permanente føleforstyrrelser. Der findes ingen behandling af følelsesløshed efter en brystforstørrende operation.

Betændelse og infektion

Betændelse i huden og omkring implantatet ses hos få procent. Det kan i enkelte tilfælde resultere i, at implantatet skal fjernes, typisk i tre måneder før et nyt implantat kan indopereres.

Oplever du temperaturforhøjelse, varme, rødme og hævelse ifm. såret, kan det være tegn på infektion. Kontakt kirugen som vil vurdere, om du skal i antibiotisk behandling. Tag også gerne kontakt til Gildhøj.

Kapseldannelse

Når der bliver indsat implantater, vil kroppen altid opfatte disse som fremmedlegemer. Kroppen danner naturligt en kapsel af bindevæv omkring implantatet også kaldet kapseldannelse. I nogle få procent af alle brystforstørrende operationer bliver kapslen så hård, at det giver ubehag, og ofte har brystet ændret form. Når det sker, er det nødvendigt at udskifte implantaterne.

Yderligere information

Vi anbefaler dig at gå ind på Sundhedsstyrelsens hjemmesideeksternt link, åbner i nyt vindue og læse brochuren: ”Risici ved at få indsat brystimplantat – til kvinder der overvejer brystforstørrende operation”

 

Patientvejledninger

Du kan finde patientvejledningen til brystforstørrende operation herPDF.

Før/efter billeder

Herunder kan du se flere eksempler på før/efter resultater ved en brystforstørrende operation. Nogle af dem inkluderer også et brystløft.

BFO med dråbeformede ergonomix implantater, 320 ml. i hvert bryst.

BFO med rundt implantat, 450 ml. i hvert bryst. Høj profil.

BFO med runde implantater, 475 ml. i hvert bryst. Ultrahøj profil.

BFO med ergonomix implantater, 300 ml. i hvert bryst. Mellemhøj profil.

BFO med runde implantater, 400 ml. i hvert bryst. Høj profil.

Brystløft inkl. BFO med dråbeformede implantater, 340 ml. i hvert bryst.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.