Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Mandag den 27. april træder en ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen i kraft. Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke tid og sted for testen på www.Coronaprover.dkeksternt link


Brystløft

Brystløft

Efter graviditet eller større vægttab vil brysternes udseende i mange tilfælde ændre sig. Her kan vi tilbyde et brystløft, der giver brysterne et udtryk, der lægger sig tæt op ad, hvordan de så ud før ændringen. Et kirurgisk brystløft indebærer fjernelse af oveskydende hud, så brystet strammes op. Derudover vil brystvorteområdet flyttes til den naturlige placering på brystet, når den overskudende hud er fjernet for at få et så flot resultat som muligt. Et brystløft kan være af mindre eller af større grad, og vores kirurg vil ud fra dine ønsker benytte den metode, der passer bedst til dig.

Forudsætninger for at få et brystløft

Ifølge loven om kosmetiske behandlinger kan du ikke blive opereret før end en uge efter forundersøgelsen.

Du skal være fyldt 18 år for at få et brystløft.

Det er et krav, at dit BMI ligger i intervallet 18,5 til 30, og at din vægt har ligget stabilt i minimum 6 måneder inden en eventuel operation.

Forventninger til resultat

Vi anbefaler, at du kun får foretaget et brystløft en gang i livet, hvorfor det er naturligt at vente, til du er færdig med at få børn, ellers vil brystet igen ændre form. Aldersforandringer og vægtændringer kan med tiden påvirke det naturlige brystvæv, så udseendet ændres.

Det er vigtigt at huske, at slutresultatet ikke altid kan leve op til dine og speciallægens forventninger og ønsker.

Før operationen

Det er vigtigt at du er godt forberedt før din operation. Vi anbefaler derfor, at du læser denne tekst eller din udleverede pjece grundigt, inden du møder på hospitalet.

Forundersøgelsen

Før operationen har du en samtale med plastikkirurgen om dine ønsker og forventninger til resultatet. Kirurgen vurderer hvilken behandling og evt. operations-metode, der er den rette for dig. Vi anvender de mest opdaterede metoder, som du ved forundersøgelsen bliver præsenteret for.

I samråd med plastikkirurgen afgøres hvilken operationstype, der er egnet til netop dig, ligesom dine forventninger til operationen afdækkes, således at du opnår det ønskede resultat. Du får samtidig en grundig gennemgang af operationen, risici og efterforløbet. Det kan derfor være en god idé at have en pårørende med, så I er flere til at høre informationerne. Vi anbefaler, at du skriver dine spørgsmål ned og tager dem med til forundersøgelsen. Det er vigtigt, at du føler dig helt tryg ved kirurgen og operationen, så der er afsat god tid til dig.

Rygning

For at sikre det bedste resultat uden komplikationer, er det et ultimativt krav, at du ikke ryger fire uger før samt fire uger efter operationen, da rygning hæmmer såret i at hele samt giver større risiko for komplikationer.

Patienter, der ikke overholder dette, kan ikke blive opereret på Gildhøj.

Operationen bliver aflyst og udsat på ubestemt tid hvis;

  • Fastereglerne ikke er overholdt.
  • Du har sår, rifter, insektbid eller bumser i operationsområdet.
  • Du føler dig forkølet, har feber eller er i penicillin behandling.

Hvis du er i tvivl, så ring på 43 43 92 92.

Fasteregler:

  • Mad: Før operationen skal du FASTE og du må derfor intet spise, ikke indtage mælkeprodukter, alkohol, juice eller anden saft med frugtkød de sidste 6 timer før, at du skal møde på hospitalet.
  • Drikke: Vi anbefaler at du drikker vand eller saft uden frugtkød og kun dette, indtil 2 timer før dit mødetidspunkt.

Du er velkommen til at børste tænder om morgenen, tygge tyggegummi og der er ingen restriktioner vedrørende rygning før bedøvelse.

Beskrivelse af operationen

Vi anvender flere typer af operationsmetoder, som passer til forskellige behov. Metoden der vælges er skræddersyet til netop dit bryst og vælges ud fra hvor meget hud, der skal reduceres, samt hvor højt brystvorten skal løftes.

Skal man lave et stort brystløft, vil man udføre operationen via et "ankerformet" ar, hvor man løfter brystvorten samt det mørke område af hud omkring brystvorten. Det betyder, at der bliver et ar omkring den mørke del af brystet, et lodret ar ned til folden under brystet samt et ar i folden under brystet – altså et ankerformet ar. Denne teknik giver ikke samme varige fylde i den øverste del af brystet, og faktorer som tyngdekraft, vægttab, graviditet og amning påvirker resultatet på længere sigt.

Brystvorteområdet vil normalt blive mindre, idet man lægger snittet langs brystvorten.

Hvilken teknik der passer til netop dig, beror altid på en personlig konsultation.

Der syes med en selvopløselig tråd, som giver det pæneste ar.

Efterforløb

Udskrivelse

Du udskrives efterfølgende morgen mellem klokken 9-10.

Behandling af smerter

De første dage vil du opleve smerter og en del spænding hen over brystkassen og om i ryggen, men allerede efter en uge vil de fleste gener være ophørt. Du får smertestillende og muskelafslappende medicin med hjem til de første dage.

Brysthuden og specielt brystkomplekset kan i den første tid efter operationen opleves med øget følesans ved selv mindre berøringer. Hos nogle vil der endvidere være nedsat følelse i brysthuden og brystvorten

Sårheling

Du får plastre og bandage over arrene. Bandagen skal du fjerne dagen efter operationen. Plastret under brystet fjernes, når du kommer til din første kontrol. Plastret er vandtæt og tåler en del, før det kræver et skift.

Når du fjerner plasteret, skal du i stedet bruge tynde strips eller ”englehud”. Vi anbefaler, at de sidder i op til tre måneder efter operationen, da det giver det pæneste operationssår. Stripsene/”englehud” skal du selv købe på apoteket.

Du skal undgå karbad og svømmehal de første tre uger efter operationen.

BH

Du får en BH med fra Gildhøj. Den skal du anvende i 4 uger. Efter 4 uger kan du skifte til en sports-BH. De første tre måneder, skal du bruge den dag og nat. Efter 3 mdr. kan du købe nye BH-er.

Kontrol

Du får en kontrol tid en uge efter operationen og en afsluttende kontrol efter 3-4 mdr. Du får ved udskrivelsen udleveret kirurgens telefonnummer som du kan kontakte ved behov.

Genoptræning

Hvor meget må du lave?

De første to uger er sårene sarte, og du skal undgå træk på huden og såret. Undgå at løfte armene mere end 90 grader vandret.

Du må løfte max 2 kg. i hver arm i de første to uger.

Sovestilling

Vi anbefaler, at du ligger på ryggen de første to uger. De første par dage gerne i eleveret stilling med to puder i ryggen for at nedsætte risikoen for hævelse samt for at minimere smerterne. Efter 6-8 uger må du ligge på maven.

Sport og aktivitet

De første 1-2 uger efter operationen skal du holde dig i ro. Du må gerne gå kortere ture. Vi fraråder motionsformer som svømning, løb, aerobic og styrketræning i de første 8 uger.

Sygemelding

Du kan genoptage stillesiddende arbejde efter 1-2 uger. Ved fysisk arbejde må du forvente 2-4 ugers sygemelding.

Transport

Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet. Du må ikke selv køre bil eller cykle i to uger efter operationen.

Komplikationer

Du skal være opmærksom på, at følgende komplikationer muligvis kan forekomme.

Ar

Ar kan hele forskelligt. I nogle tilfælde heler arrene ikke optimalt, og det kan være nødvendigt med en korrektion, denne operation foregår oftest i lokalbedøvelse. I de første måneder er arrene røde og meget synlige. Arrene vil med tiden blive blege og mindre synlige, hos enkelte kan arrene dog blive brede og mørkpigmenteret.

For at opnå de pæneste ar, er det vigtigt at beskytte arrene mod direkte sollys det første år. Vi anbefaler, at du smører dem med min. solfaktor 50 eller holder dem tildækket med et tyndt lag tøj.

Blødning

I sjældne tilfælde (under 1%) kan der inden for det første døgn efter operationen opstå en blødning.

Blødning kan evt. betyde en ny operation, hvor implantatet fjernes midlertidigt, for at sikre sig at blødningen stoppes. Herefter lægges implantatet ind igen. Blødningen giver ofte misfarvning i ugerne efter, men ødelægger ikke det blivende resultat.

Påvirkning af brystets følesans

Forbigående, og i sjældne tilfælde permanent, påvirkning af følesansen til brysthuden og specielt brystvorten kan forekomme. Kvinder, der har en meget udtalt seksuel følsomhed, skal forvente at denne kan blive permanent forringet i forbindelse med et brystløft.

Betændelse og infektion

Betændelse i huden og omkring implantatet ses hos få procent. Det kan i enkelte tilfælde resultere i, at implantatet skal fjernes, typisk i tre måneder før et nyt implantat kan indopereres.

Oplever du temperaturforhøjelse, varme, rødme og hævelse ifm. såret, kan det være tegn på infektion. Kontakt kirurgen som vil vurdere, om du skal i antibiotisk behandling. Tag også gerne kontakt til Gildhøj.

 

Patientvejledninger

Du kan finde patientvejledningen til brystløft herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.