Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Mandag den 27. april træder en ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen i kraft. Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke tid og sted for testen på www.Coronaprover.dkeksternt link


Fedtsugning

Fedtsugning er i dag et af de mest almindelige plastikkirurgiske indgreb der findes. Med nutidens metoder, har vi mulighed for at udføre en fedtsugning på stort set alle områder af kroppen, og vi vil under første konsultation i samråd med dig finde ud af, hvad der er mest effektivt for at imødekomme dine ønsker og afhjælpe dine gener.

En fedtsugning kan med fordel anvendes ved uhensigsmæssigt lokaliserede fedtdepoter, det kan være sig på hofter, lår, mave, knæ, bryster, ankler, læg og under hagen.

Det skal understreges, at en fedtsugning ikke er en erstatning for en slankekur.

 

Hvem er egnet til fedtsugning?

En fedtsugning er ikke velegnet til overvægtige patienter. Indgrebet er i stedet egnet til både kvinder og mænd, som er generet af lokaliserede fedtdepoter, der resulterer i en uharmonisk skikkelse. Disse fedtdepoter kan være arvelige og påvirkes kun sparsomt af slankekure og motion, og her kan en fedtsugning være den eneste løsning på problemet. Det kosmetiske resultat vil afhænge af hudens elasticitet og spændstighed, og derfor vil appelsinhud fx ikke blive væsentligt forbedret af en fedtsugning.

Efter en fedtsugning er overflødige fedtceller fjernet for altid, og de vil ikke komme igen. Men i tilfælde af en vægtøgning vil de resterende fedtceller i området, ligesom på den øvrige del af kroppen, kunne vokse.

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Gildhøj Privathospital blive undersøgt og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af vores speciallæge i plastikkirurgi.

Du kan tidligst blive opereret to uger efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem, inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges det videre forløb individuelt i samarbejde med vores plastikkirurg.

Indgrebet

Indgrebet kan evt. foregå i lokalbedøvelse afhængig af lokalisation og mængde af fedt, der skal fjernes, og ellers vil operationen foregå i fuld bedøvelse. Det vil sige, at du vil blive udskrevet 4-6 timer efter operationen.

Indgrebets varighed afhænger af mængden af fedt der skal fjernes og hvor mange områder der skal suges.

Gennem små indstikssteder i huden på ca. 4 mm, lagt i de naturlige bøjelinjer, suges fedtet med en tynd metalkanyle. Forinden er der sprøjtet saltvand med adrenalin og lokalbedøvelse ind. Kanylen ødelægger ikke blodkar og nerver, disse skubbes blot til side. Kanylen ødelægger ikke blodkar og nerver, disse skubbes blot til side. De små stikkanaler syes med en tynd tråd og afhægnig af forholdene skal disse ikke fjernes. Sårene dækkes med plaster. Hævelsen aftager relativt hurtigt, dog kan det endelige resultat først ses efter 6-12 måneder.

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen.

Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operationen, men må anvendes som smertestillende efter operationen.

Hvis du får blodfortyndende medicin, bør nedtrapningen foretages i samråd med din læge. Dette gælder også for naturmedicin, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin og lignende.

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette anbefales, for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det underminerede område og det pæneste resultat efter operationen.

Hvis du er syg - og her menes både influenza, forkølelse og forskellige former for betændelsestilstande - er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om, hvordan du skal forholde dig. Årsagen er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande, og da det drejer sig om en planlagt operation, er det vigtigt at minimiere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil.

Operation i fuld bedøvelse

Fasteregler og øvrige forholdsregler i forbindelse med operation i fuld bedøvelse er omtalt i pjecen om bedøvelser som du modtager, når du bestiller tid til operationen.

Du modtages på sengeafdelingen, hvor der tages mål til specielle operationsgarment (elastiske bukser/vest), hér sker omklædning, tilsyn ved narkoselæge og tening ved speciallægen.

Ved operationens afslutning iføres du de specielle operationsgarments. Efter operationen bliver du observeret af en sygeplejerske og du vil blive smertebehandlet.

Du kan udskrives fra sengeafdelingen efter ca. 4-6 timer. Det er nødvendigt, at du har nogen til at hente dig og være hos dig det første døgn.

Efterkontrol

Vi vil gerne se dig til kontrol et halvt år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1m åned før og aftal tid.

Du er altid velkommen til at kontakte os ved spørgsmål/problemer.

Efterforløbet

Smerter

Der vil være hævelse og ømhed i de sugede områder, hvilket er helt naturligt. Dette vil foretage sig i løbet af 1-2 uger.

Du bliver smertebehandlet på sengeafdelingen.

Plaster

Der er plaster over indstiksstederne. I det første døgn kan der forekomme en del sivning, som følge af den væske som er sprøjtet ind forud for operationen. Det kan være nødvendit at lægge små sugende forbindinger på de første dage.

Garments

Ved udskrivelsen får du specialgarment på, som du skal anvende dag og nat i 6 uger. Dog må du tage dem af ved bad og ved vask.

Plastre

Plastrene lades urørt i 12 dage og skiftes derefter ved behov. For at opnå pæne ar anbefales det at bruge plastrene i 2-3 måneder.

Bad

Du må tage garments af og gå i brusebad efter 3 dage.

Komplikationer efter operationen

Blødning (under 1%):

Der kan komme blå mærker svarende til det opererede område. I løbet af en uges tid kan disse blå mærker synke længere ned, da det er blod, som langsomt følger tyngdekraften og siver igennem det løst bundne væv. Du skal således ikke være nervøs for, at der lige pludselig kan opstå blå mærker på lårerne, selvom du kun er fedtsuget på maven.

Der vil også være lidt påvirkning af nerverne, som kan give prikken, svien og stikken i op til 2 måneder efter operationen.

Betændelse (under 1%):

Der kan opstå infektion i forbindelse med enhver form for kirurgi, dog er det yderst sjældent i forbindelse med fedtsugning. De fleste infektioner efter kirurgi viser sig indenfor nogle få dage til uger efter operationen. Hvis der opstår rødme og usædvanlige ømhed omkring arret kan dette være tegn på infektion. Disse behandles med antibiotika. Sådanne komplikationer får sjældent betydning for slutresultatet.

Ujævnheder

Som allerede beskrevet, har hudens kvalitet betydning for det kosmetiske resultat og ved slap og uelastisk hud vil man kunne syne ujævnheder tydligere end ved en fast, elastisk hud. Det kan være nødvendigt at foretage en mindre korrektion af ujævnheder, dette vil fotes kunne foregå i lokalbedøvelse.

Forholdsregler

  • Selv om du føler dig stiv og øm i kroppen de første dage, er det vigtigt allerede fra førstse dag at bevæge sig og gå stille og roligt omkring.
  • Du kan genoptage dit arbejde samt sport, når du synes, at du er klar til det. Som oftest har man behov for at tage den med rod den første uges tid.
  • Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første halve år efter operationen.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.