Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Mandag den 27. april træder en ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen i kraft. Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke tid og sted for testen på www.Coronaprover.dkeksternt link


Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker

Fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker

 

Før operation

Det er vigtigt at du er godt forberedt før din operation. Vi anbefaler derfor, at du læser denne tekst eller din udleverede pjece grundigt, inden du møder på hospitalet.

Vigtigt at vide før din operation

Operationen bliver aflyst og udsat på ubestemt tid hvis;

  • Fastereglerne ikke er overholdt.
  • Du har sår, rifter, insektbid eller bumser i operationsområdet.
  • Du føler dig forkølet, har feber eller er i penicillin behandling.

Hvis du er i tvivl, så RING.

Fasteregler:

  • Mad: Før operationen skal du FASTE og du må derfor intet spise, ikke indtage mælkeprodukter, alkohol, juice eller anden saft med frugtkød de sidste 6 timer før, at du skal møde på hospitalet.
  • Drikke: Vi anbefaler at du drikker vand eller saft uden frugtkød og kun dette, indtil 2 timer før dit mødetidspunkt.

Du er velkommen til at børste tænder om morgenen, tygge tyggegummi og der er ingen restriktioner vedrørende rygning før bedøvelse.

Operation i lokalbedøvelse: Langt de fleste af disse operationer foregår i Lokalbedøvelse, og så behøver du naturligvis ikke at være fastende, men må drikke og spise let indtil mødetidspunkt. Du har ved forundersøgelsen aftalt med kirurgen om din operation skal foregå i lokal bedøvelse eller fuld bedøvelse. Vær opmærksom på at du må ikke selv køre bil hjem efter operationen selvom operationen er foregået i Lokalbedøvelse.

Beskrivelse af operationen

Formålet med operationen kan være kosmetisk eller betinget af frygt for celleforandringer i et modermærke der ændrer udseende eller karakter i øvrigt. Hvis pigmentforandringerne sidder i ansigtet vil de altid blive fjernet af vores plastikkirurg. Ved placering andre steder på kroppen vil operationen som regel blive varetaget af en ortopædkirurg.

Operationen foregår ved at området sprittes af og lokalbedøves. Herefter vil modermærket eller pigmentforandringer blive skåret af med en rand af friskt (normalt) væv i hele omkredsen. Såret lukkes med nogle få suturer, som dækkes under et plaster.

Det fjernede væv kalder vi ofte en ”tumor”, men dette må endelig ikke få dig til at få tanker om ondartede celler, idet ”tumor” i langt de fleste tilfælde er godartede. Det fjernede væv vil altid blive sendt til undersøgelse hos en patolog.

Operationen varer ca. 30 min.

Efterforløb

Udskrivelse

Hvis du er opereret i lokalbedøvelse kan du gå hjem umiddelbart efter operationen. Har du været i fuld bedøvelse kan du gå hjem efter et par timer.

Behandling af smerter

Der vil ikke være smerter udover almindelige sårsmerter som kan behandles med håndkøbsmedicin i form af panodil eller Ibuprofen.

Sårheling

Såret må ikke blive vådt de første 3 dage. Behold gerne plaster på i 5 dage, du får nogle ekstra med fra os. Jo mere ro arret får indtil suturfjernelse jo pænere bliver det.

Kontrol

Du vil blive tilbudt suturfjernelse hos os efter 8-14 dage. Ved dette besøg vil du få svaret fra den patologiske undersøgelse.

Sygemelding

Sygemelding er sjældent nødvendig, men såret bør ikke blive vådt af sved de første uger efter indgrebet.

Transport

Du skal selv sørge for transport til og fra hospitalet.

Komplikationer

Ved enhver operation er der altid en risiko for komplikationer, om end den er meget lille. Risikoen er afhængig af din alder og øvrige almene sundhedstilstand.

Nedenstående mulige komplikationer, skal du være opmærksom på kan

forekomme, selv om vi gør alt for at undgå dem.

Betændelse

Det er vigtigt at holde øje med, om operationssåret heler, som det skal. Du skal være opmærksom på følgende tegn på betændelse/infektion:

  • Rødme
  • Varme
  • Tiltagende smerter
  • Hævelse
  • Evt. feber

Har du mistanke om at der er betændelse, bedes du kontakte os. Hvis du har brug for hjælp uden for hospitalets åbningstid, så kontakt egen læge eller vagtlæge, medmindre du har aftalt andet med din kirurg. Hvis du bliver sat i behandling med antibiotika via egen læge eller vagtlæge pga. mistanke om infektion, må du meget gerne informere os om det, da vi registrerer alle komplikationer for at holde øje med kvaliteten af vores behandling.

Overfladisk betændelse

Særligt i den første tid efter operationen er der risiko for betændelse i såret. Den overfladiske infektion kan som regel behandles med omhyggelig sårpleje.

Dyb betændelse

Der er endvidere en lille risiko for en dyb betændelse i selve operationsområdet. Dette fremkommer hos under 0,1% af patienterne, men det er en alvorlig komplikation som kan kræve ny operation og langvarig behandling med antibiotika.

Patientvejledninger

Du kan hente patientvejledning til fjernelse af pigmentforandringer eller modermærker herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:





Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.