Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Mandag den 27. april træder en ny retningslinje fra Sundhedsstyrelsen i kraft. Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke tid og sted for testen på www.Coronaprover.dkeksternt link


Øjenlågsoperation

Øjenlågsoperation

Har du problemer med slap hud omkring dine øjne, kan en øjenlågsoperation være løsningen for dig. Personer med fysiske og/eller kosmetiske gener på grund af tunge øvre øjenlåg eller poser under øjnene kan afhjælpes med en operation, hvor overskydende hud og fedt fjernes og vævet strammes op.

Vær opmærksom på, at visse medicinske sygdomme kan medføre en for høj risiko for bivirkninger ved en operation.

Konsultationen

Du vil ved første konsultation på Gildhøj Privathospital blive undersøgt, og få rådgivning samt vejledning med hensyn til operation og efterforløbet af en speciallæge i plastikkirurgi.

Du kan tidligst blive opereret to uger efter den første konsultation, da du skal have tid til at tænke tingene godt igennem inden du beslutter dig for operation. Når du har besluttet dig, planlægges de videre forløb individuelt i samarbejde med vores plastikkirurg.

Operationen for øvre øjenlåg foregår i lokal bedøvelse, og vi anbefaler fuld bedøvelse til operationer for nedre øjenlåg.

Operationen - og eventuelle komplikationer

Ved operation af øvre øjenlåg fjernes overskydende hud og i det fleste tilfælde også fedt. Operation af nedre øjenlåg foretages som regel på grund af poser under øjnene. Tilstanden skyldes at vævet med alderen mister sin elasticitet. Ved operationen fjernes en smal bræmme hud under øjet, men det vigtigste er fjernelse af overskydende fedt samt opstramning af vævet.

Efter operation for nedre øjenlåg kan der forekomme en tilstand, hvor øjenlåget ikke er i kontakt med øjenæblet kaldet etropion. Dette vil medføre, at øjet løber i vand. Tilstanden vil ofte forsvinde, men i sjældne tilfælde er den blivende og vil kræve en ny operation, som selvfølgelig vil blive foretaget uden beregning.

Inden operationen

Du må IKKE indtage Kodimagnyl, Magnyl, Treo eller andet blodfortyndende medicin 7 dage før operationen. Gigtmedicin må ikke tages 5 dage før operationen, men må anvendes som smertestillende efter operationen.

Hvis du får blodfortyndende medicin bør nedtrapningen foretages i samråd med lægen. Dette gælder også for naturmedicin, eksempelvis Q10, fiskeolie, hvidløgspiller, E-vitamin og lignende.

Det tilrådes at undlade rygning 3 uger før operationen og 2 uger efter. Dette anbefales for at sikre bedst mulig blodtilførsel til det underminerede område, og det pæneste resultat efter operation.

Hvis du er syg - og her menes både influenza, forkølelse og forskellige former for betændelsestilstande - er det meget vigtigt, at du ringer til klinikken for at forhøre dig om hvordan du skal forholde dig. Årsagen til dette er, at immunforsvaret ikke er i orden efter infektiøse tilstande og da det drejer sig om en planlagt operation er det vigtigt at minimere faktorer, der kan have indflydelse på det endelige resultat og ikke sætte dit helbred på spil.

Operation i lokal bedøvelse

På operationsdagen må du ikke bære make-up eller anvende dagcreme.

Operationen foregår ambulant, dvs. at du kan gå hjem efter et par times observation, og indgrebet varer ca. 1 time. Ved operationens afslutning vil du blive forsynet med isposer til øjnene for at mindske den efterfølgende hævelse og minimere blødningsrisikoen.

Du kan gå hjem efter operationen, men du skal have en ledsager med.

Du må IKKE selv køre.

Efterkontrol

Vi vil gerne se dig til kontrol et halvt år efter operationen, ring venligst til sekretæren ca. 1 måned før og aftal tid. Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du skulle have spørgsmål eller problemer, både undervejs, før og efter operationsforløbet.

Efterforløbet

Umiddelbart efter operationen og under transporten hjem, skal du anvende ispose/kølebriller på øjnene konstant. Derefter 2 gange i timen á 10 minutters varighed resten af dagen.

De første døgn efter operationen skal du forholde dig roligt, og du må ikke deltage i fysisk anstrengende aktiviteter. Vi anbefaler, at du undgår varm mad og drikke resten af dagen og sover med hovedet højt den første nat. Du skal dertil undgå at bøje dig ned.

Make-up må ikke bruges før tråden er fjernet.

Ved smerter, som kan forekomme de første døgn, anbefaler vi Paracetamol 1 gram x 4 i døgnet samt ispose mod øjnene. Du bør tillige undgå sollys/solarium på ar det første halve år efter operationen.

Der kan forekomme misfarvning omkring øjnene i 8-10 dage.

Trådene fjernes efter 6-8 dage.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.

Patientvejledning

Du kan downloade vores patientvejledning for øjenlågsoperation på øvre og nedre øjenlåg herPDF.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.