Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Reumatologi - info

Reumatologi er læren om de reumatiske sygdomme (gigtsygdomme). Reumatologi er den medicinske tilgang til lidelser i bevægeapparatet, der indbefatter hele skelettet med tilhørende muskler, sener, ledkapsler, led med mere.

Hos vores reumatologer kan du blive undersøgt og behandlet for smerter i muskler, led og knogler. Dine smerter skyldes måske, at du lider af en bindevævssygdom, gigtsygdom (for eksempel leddegigt eller slidgigt) eller en skade, der er opstået ved hård belastning – enten arbejdsmæssigt eller en sportsskade.

Generelle symptomer

De typiske symptomer på gigtsygdomme er lokale smerter i for eksempel fødder eller hænder, vedvarede smerter i leddene og nedsat bevægelighed på grund af stive og ømme led.

Typer af reumatiske sygdomme

Reumatiske sygdomme kan inddeles i:

 • inflammatoriske gigtsygdomme (betændelsesgigt)
  • bindevævsgigt med symptomer fra flere organer
  • kronisk leddegigt
  • psoriasisgigt
 • degenerative gigtsygdomme (slidsygdomme)
 • sygdomme med akutte og kroniske rygsmerter
 • smertesyndromer i muskler og sener

Behandling - Reumatologi

Før du kan blive behandlet, vil en af vores reumatologer foretage en grundig undersøgelse. Den reumatologiske undersøgelse foretages af en speciallæge i reumatologi. Undersøgelsen er ret omfattende og består af:

En grundig gennemgang af din sygehistorie

 • Hvad er dine aktuelle gener?
 • Har du muskel- og/eller ledgener?
 • Har du smerter?
 • Har du hævede led?
 • Har du gener fra fordøjelseskanalen, urinveje, øjne, hud eller andre organer m.m.?

En fysisk undersøgelse

Den fysiske undersøgelse omfatter en generel undersøgelse af kroppen med speciel fokus på led og muskulatur - bevægelighed, muskelkraft, betændelsessymptomer med mere.

Tillægsundersøgelser

Denne undersøgelse foretages, hvor det skønnes at være nødvendig - for eksempel blodprøver, ultralydsscanning, røntgen, CT-scanning, MR-scanning eller knoglescintigrafi.

Ofte vil det være nødvendigt med flere konsultationer hos reumatologen, da det i mange tilfælde er nødvendigt med svar på diverse prøver, før der kan drages en konklusion og stilles en diagnose.

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor reumatologi på GHP Gildhøj Privathospital:

Sussi Maria Oeftiger

Speciallæge i reumatologi

   

CV

Michael Sejer Hansen

Speciallæge i reumatologi

   

CV

Torben Høiland Hansen

Speciallæge i reumatologi og intern medicin

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.