Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

På Gildhøj passer vi godt på hinanden, og for at mindske COVID19-smitten skal du benytte mundbind og vi er nødt til at bede pårørende blive udenfor.

Inden din undersøgelse anbefaler vi at du får taget en Covid-test - gerne med en kviktest (opdateret den 14. - 1. 2021).

 

Dit ambulante besøg/kontrol ændret til en telefonkonsultation. Tidspunktet er uændret, og en læge vil kontakte dig på aftalt tid. Du vil modtage en sms om ændringen.


Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


Diskusprolaps i lænden

Diskusprolaps i lænden kan ramme folk i alle aldre, men vi modtager primært patienter mellem 30 og 50 år. På Gildhøj Privathospital har vores ryglæger specialiseret sig i behandling af diskusprolapser, så du kan være sikker på at få en professionel og moderne behandling.

Årsag

En diskus eller båndskiven, som den også kaldes, består af en bindevævsring og en blød stødabsorberende kerne. Det er denne del, som er central, når man taler om diskusprolaps.

En diskusprolaps i lænden skyldes ofte en aldersbetinget nedbrydning af den beskyttende bindevævsring i båndskiven, hvorved den bløde del kan bule ud og trykke på nerveroden. Svagheden kan også opstå som følge af en pludselig belastning af lænderyggen.

Symptomer

En diskusprolaps kan være symptomfri. I disse tilfælde opdages den tilfældigt ved MR-scanning og kræver som oftest ikke operativ behandling, men derimod konservativ behandling. I de tilfælde, hvor prolapsen derimod giver symptomer, er der behov for behandling. Følgende symptomer er karakteristiske ved diskusprolaps i lænden:

  • Nedsat kraft/mobilitet
  • Lammelse i benets muskler
  • Føleforstyrrelser samt smerter, der udstråler til benene
  • Ved tryk på en eller flere nerver vil patienten føle smerte
  • Der kan samtidig komme føleforstyrrelser til ben, fod og/eller tæer

I sjældne tilfælde kan patienten have problemer med at kontrollere vandladning og afføring. Ved disse symptomer er det yderst vigtigt at kontakte sin læge, da operationen skal udføres akut.

Behandling

Inden operationen har alle vores patienter gennemgået en forundersøgelse, hvor en af vores speciallæger vil vurdere hvilken operation, der er den bedste og mest optimale behandling. For at stille den korrekte diagnose vil speciallægen altid undersøge patienten med en CT- eller en MR-scanning.

Under operationen lokaliserer vi først, hvor diskusprolapsen i lænden præcist befinder sig. Dernæst lægges et 2-3 cm langt snit, hvorefter prolapsen fjernes. Såret lukkes med en selvopløsende tråd, som ikke skal fjernes.

 

Du kan læse mere om diskusprolaps i lænden i vores patientvejledning her.PDF

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.