Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information

Sundhedsstyrelsen har anbefalet at udvalgte patientgrupper skal Covid-19 testes ca 72 timer inden indlæggelse eller ambulant behandling.

Læs mere om hvilke patientgrupper, der skal testes her.

Patienter skal selv booke testen hereksternt link, men hvis du bor i Region Hovedstaden skal du booke tid hereksternt link


På Gildhøj passer vi godt på hinanden, derfor er vi nødt til at bede pårørende blive udenfor.
For at mindske COVID19-smitten skal du medbringe mundbind og benytte det ved konsultationen.


Spinalstenose

Lidelsen spinalstenose kaldes også for lumbal spinalstenose. Når den latinske term bliver oversat, betyder lidelsen en forsnævring af rygmarvskanalen. Almindelige symptomer er smerter i lænden og generel nedsat bevægelighed. Hvis du har en forsnævret rygmarvskanal, kan vores rygkirurger på Gildhøj Privathospital hjælpe dig.

Årsag

Spinalstenose skyldes en forsnævring af rygmarvskanalen i lænden, som oftest er forårsaget af slid. Slid kan forårsage, at ledbånd og knoglestrukturen i lænden vil vokse mere end normalt. Dette betyder, at diameteren på rygmarvskanalen bliver mindre, og dermed klemmes nerverne, og blodforsyningen til disse vil blive påvirket.

Symptomer

Følgende symptomer er almindelige for mennesker, der har forsnævret rygmarvskanal:

  • Smerter i lænd – trækkende ned i ballerne
  • Smerter trækkende ned i benene
  • Tunge, trætte ben ved gang
  • Nedsat gangdistance
  • Lindring, når man bøjer sig bagover eller sætter sig ned
  • Ingen problemer ved cykling

Behandling

Inden operationen har alle vores patienter gennemgået en forundersøgelse, hvor en af GHPs speciallæger har draget den konklusion, at en operation er den bedste og mest optimale behandling mod spinalstenose.

Ved en operation vil kirurgen fjerne det fortykkede senebånd og knogleudbygningerne. Oftest vil kirurgen også fjerne én eller flere torntapper (bagudvendte fremspring på ryghvirvlen) på rygsøjlen. Dette har ingen betydning for stabiliteten i ryggen og er derfor på ingen måde skadeligt.

Operationen tager omkring halvanden time.

 

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.