Behandling af sportsskader

Behandling af sportsskader

Sport er generelt sundt for kroppen, men det kan i nogle situationer føre til sportsskader som for eksempel ledskred i skulder eller korsbåndsskader. De forskellige skader kan have mange årsager og grunde, som dog ofte bunder i en eller anden form for enten overbelastning eller et pludseligt vrid.

På Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi og sportsskader. Vi er et af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi, hvilket betyder at flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger står til rådighed til at behandle dig. Vi beskæftiger os med alle typer for sportskader - alt fra skade i knæet til skade i albuen.

Akut sportsskade

Det er vigtigt hurtigt at få afklaret, hvor slem en sportsskade er i forbindelse med en akut skade. Det vil sige, hvis du fx har fået en skade i forbindelse med sportudøvning, som er forårsaget af en tackling, vrid i knæet eller fald. For at kunne foretage den rette behandling så effektivt som muligt, er det ved disse skader meget vigtigt hurtigst muligt at få klarlagt, i hvor stort et omfang, der er sket skader på ledbånd, korsbånd, ledkapsel, menisk eller brusk.

Overbelastning af led

Den type af sportsskader som man ofte tænker på, når man snakker om sport og skader, er typisk den akutte. I rigtig mange tilfælde er det dog en længerevarende overbelastning af led, der er årsagen til sportsskaden. Hvis du har smerter i eksempelvis knæ eller albue, uden at være faldet, er det højst sandsynligt pga. en overbelastning. Ved overbelastningsskader er det vigtigt at få undersøgt, hvad den reelle grund til skaden er. Mange dyrker flere typer af sport, og i disse tilfælde er det en god ide at få undersøgt, om det for eksempel er løb eller cykling, der er grunden til din skade i knæet.

Er senerne i fx knæ eller albue blevet overbelastet, vil kroppen automatisk forsøge at hele disse små skader ved en betændelsestilstand. Får området ro uden at blive belastet igen, vil senen hurtigt hele igen. Får sportsskaden ikke lov til at hele, inden det bliver belastet igen, vil der opstå yderligere betændelse. Sker dette igen og igen, vil der til sidst være ophobet så meget betændelse, at man får smerter i og omkring sit led.

Professionel behandling for sportsskader

På Gildhøj Privathospital gør vi meget ud af at udvise ansvarlighed, faglig dygtighed, hjælpsomhed og samarbejdsvilje blandt vores ansatte. Dette gør, at vores undersøgelser og behandling af patienter foregår professionelt, respektfuldt og venligt med forståelse for vores patienters individualitet, og den situation som den enkelte står i. Det gælder både rådgivning om og behandling af sportsskader.

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor ortopædkirurgi på GHP Gildhøj Privathospital:

Claus Hovgaard

CEO

   

CV

Lars Konradsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Marianne Backer

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Micael Haugegaard

CMO

   

CV

Mikkel Attrup

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Per Nyvold

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Peter Albrecht-Olsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.