Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Kikkertundersøgelse af ankel

Hvis det ikke er muligt for lægen at stille en korrekt diagnose, selvom anklen er blevet undersøgt, og der er suppleret med røntgenundersøgelse, ultralydscanning og eventuelt CT- og MR-scanning, kan man vælge at udføre en kikkertundersøgelse af anklen. Kikkertundersøgelse kaldes også for artroskopi.

Anklen er leddet mellem underbenet og selve foden. Anklen stabiliseres af ledbånd og underbenets muskler. Leddet er beklædt med brusk. Ved vrid i anklen kan brusken blive ødelagt og give problemer med vedvarende smerter og eventuel hævelse af anklen. Hvis du gentagne gange vrider om på anklen, risikerer du at få såkaldte osteofytdannelser, som er et knoglefremspring på forsiden af anklen helt nederst på underbenet (fodboldankel). Der kan også dannes mus i leddet, der kan genere med belastningssmerter og hævelse. Alt dette og meget mere kan blive diagnosticeret ved en kikkertundersøgelse i anklen.

Kikkertoperation i ankel (ankelartroskopi)

Anklen kan undersøges ved en kikkertundersøgelse - også kendt som ankelartroskopi. Med kikkerten kan vi undersøge, om brusken er ødelagt. Hvis det er tilfældet, kan brusken glattes til, og eventuelle mus kan fjernes. Er der osteofytdannelse, kan disse også afglattes.

Kikkertundersøgelsen efterlader to til tre små huller omkring anklen, hvor kikkerten og instrumenterne har været ført ind. De små huller kan let dækkes med plaster.

Vi udfører ofte kikkertoperationer for mus i anklen, slidgigt i anklen og ved forstuvninger, hvor ledbånd og brusk er blevet beskadiget.

 

Du vil blive behandlet af følgende specialister indenfor ortopædkirurgi på Gildhøj Privathospital:

Claus Hovgaard

CEO

CV

Marianne Backer

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Micael Haugegaard

CMO

   

CV

Peter Albrecht-Olsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

   

CV

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.