Kvalitet gennem specialisering

Vigtig information!

Alle patienter på Gildhøj skal have et gyldigt coronapas samt en negativ kvik-test (ikke selv-test), der er mindre end 48 timer gammel eller en negativ PCR-test, der er under 72 timer gammel. Hvis du har været smittet med Covid-19 og derfor ikke kan fremvise en negativ test, skal du medbringe et gyldigt coronapas.

 

Hvis du skal opereres med fuld bedøvelse eller spinalbedøvelse (bedøvelse i ryggen), skal der gå mindst 6 uger fra overstået infektion med Covid-19 til din operation. Skal du opereres med lokalbedøvelse, kan du blive opereret 10 dage efter din positive coronatest.


Det er igen et krav at bære mundbind på hospitalet, som man selv bedes medbringe ved ankomst.


Vi anmoder om at pårørende, så vidt muligt, ikke kommer med ind til lægen. Ved indlæggelse må der højest være én pårørende pr. indlagt patient.


På Gildhøj Privathospital anbefaler vi, at alle bliver fuldt vaccineret for at mindske smitte på vores hospital, og i det øvrige samfund

(opdateret den 21. januar, 2022).Skiskader

Er du kommet til skade under en skiferie, kan det være fornuftig at få en hurtig og præcis vurdering af skadens omfang og få iværksat den rigtige behandling. På Gildhøj Privathospital er vi specialister i "skiskader" – og du kan derfor være sikker på en professionel behandling.

Undgå skiskaden!

Det er vigtigt at du forbereder dig før du tager afsted. Læs vores bedste råd og anbefalinger til en sikker skiferie her, og bliv klar til at tage afsted.

Når skiskaden er sket

Nedenfor kan du læse om en række skader, som er typiske for mange skiløbere:

Brud på kravebenet

Brud på kravebenet kan opstå i de tilfælde, hvor skiløberen falder direkte ned på skulderen.

Har du fået en skiskade på kravebenet, er det vigtigt at armen kommer op i en form for slynge. Derefter bør du søge lægehjælp, således at han/hun kan afgøre, om der er sket et brud, eller om du er sluppet med forskrækkelsen.

Håndskader

Ledbåndene ved tommelfingerens rod er udsat, hvis du falder uheldigt på skiene.

Typiske skiskader, som hånden kan være udsat for, er overrivning og forstuvning af ledbånd i fingre og håndled. De fleste skader på hånden kan som regel undgås ved at holde rigtigt på skistaven. Er tommelfingeren forstuvet, er det vigtigt at komme noget is på hurtigt, men hvis et ledbånd er revet over, så kræver det som oftest en operation.

Vrid i knæ

Skiskader ved knæet kan være meget forskellige alt afhængig af, hvor kraftigt et vrid i knæet man har været ude for. Kan man ikke styre knæet efter en skade, bør man hurtigst muligt tage hjem, så det kan blive undersøgt. Skader i knæet kan variere meget - lige fra let forstuvning til overrivning af ledbånd.

Ankelskader

Ankelskader behandles som regel med RICE-princippet (Rest, Ice, Compression og Elevation). Man bør ikke løbe på ski igen, så længe man har ondt i anklen, da risikoen for yderligere skader da vil være stor, og du samtidig vil øge længden af sygeperioden på din ankelskade.

Behandling

På Gildhøj Privathospital har vi specialiseret os i ortopædkirurgi, og vi er et af landets største hospitaler inden for ortopædisk kirurgi. Det er derfor også flere af Danmarks bedste og mest erfarne ortopædkirurger, der står for behandlinger i forbindelse med skiskader.

På Gildhøj gør vi meget ud af, at der skal udvises ansvarlighed, faglig dygtighed, hjælpsomhed og samarbejdsvilje blandt vores ansatte. Dette gør, at vores undersøgelser og behandling af patienter foregår professionelt, respektfuldt og venligt med forståelse for vores patienters individualitet og den situation, som den enkelte står i. Dette gælder også ved skader, der er fundet sted på en skiferie.

Kontakt os for tidsbestilling

Du er velkommen til at ringe til os på 43 43 92 92,
eller skrive til os via nedenstående formular for tidsbestilling:

Vi bruger cookies til at give dig den bedst mulige kundeoplevelse. Hvis du fortsætter, betyder det, at du er enig i, at cookies bruges.